CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions verlengt de serie

Half Barendrecht was uitgelopen en in de coulissen van het volle Rotterdamse Topsportcentrum stonden de bloemen en de champagne al klaar, maar Looin Lions slaagde er wonderwel in Binnenland het kampioenschap nog even te onthouden.

Dat gebeurde in een merkwaardige wedstrijd met twee gezichten, die eindigde in een 58-76 Landsmeerse overwinning.

Randell van de Lee leidde de Lions met 21 punten, Anete Horelika had een double-double met 19 punten en 10 rebounds en Molly McDowell en Kim Hartman lieten beiden 18 punten aantekenen. Bijzonder was dat zij de enige vier Landsmeersen waren die scoorden.

Molly McDowell, 18 punten

Molly McDowell, 18 punten

Nadat Binnenland 4-0 had gescoord mikte Randell van der Lee een driepunter binnen en ging de strijd in het eerste kwart gelijk op. Van der Lee zette haar team even later op een 12-13 voorsprong, maar de eindstand van het kwart was 15-18 in het voordeel van Binnenland.

Door een driepunter van Zera Butter sloeg Binnenland in de tweede periode een gaatje van zes punten, 26-20, maar Loon Lions bleef goed volgen tot de laatste minuut, waarin Linda Appers twee driepunters raak schoot voor Binnenland.

Achter de jurytafel brulde vader Herman in de microfoon alsof deze nog niet was uitgevonden en Binnenland kon gaan rusten met een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong van tien punten: 34-24.

Kim Hartman, 18 punten

Kim Hartman, 18 punten

Het is de vraag of tijdens de rust in de Landsmeerse kleedkamer iets briljants gedaan is, of dat Binnenland in het zicht van de haven alsnog begon te choken, maar in de tweede helft leek er een heel andere wedstrijd aan de gang.

De Lions begonnen met een 2-9 run en brachten de stand op 36-33. In de zesde minuut kon Kim Hartman vanaf de vrije worplijn een voorsprong op het bord zetten, 41-42.

Bij Loon Lions leek alles te lukken, bij Binnenland niets meer. De periode eindigde in een 48-51 Landsmeerse voorsprong.

In het laatste kwart deden de Lions wat Binnenland in de laatste kwarten van de eerste drie wedstrijden zo goed had gedaan: een stevige genadeklap uitdelen. In de derde minuut maakte Kim Hartman met een drive 50-60. De Lions leken ineens niet meer te kunnen missen, terwijl de thuisploeg nog slechts 10 punten maakte.

Zaterdag vindt de vijfde wedstrijd plaats in Landsmeer, om half acht. Voor Loon Lions is het opnieuw do-or-die. Binnenland hoeft nog maar één wedstrijd te winnen. “Maar waarom zou de ommekeer in deze wedstrijd ook niet een ommekeer in de serie kunnen zijn?” aldus een hoopvolle manager Sabrina Oudkerk Pool na afloop.

Bron: Lions

Foto: Tine Sierink

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.