CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions soeverein tegen Jolly Jumpers

Nadat Loon Lions midweeks won in en tegen den Helder, was ook de andere grootmacht van weleer Jolly Jumpers zaterdag niet opgewassen tegen de titelverdediger uit Landsmeer. Met 73-55 trok de thuisploeg aan het langste eind.

Via een 7-2 voorsprong liep Lions naar een 15-7 voorsprong aan het eerste kwart , en in het tweede kwart bouwde Lions zelfs verder aan de voosrprong naar 23-7. Een klein antwoord van Jolly Jumpers was slechts uitstel van executie, want de thuisploeg stoomde door naar 27-9 waarna coach Lansink Rotgerink een time out pakte om de hoofden weer de juiste kant op te zetten. Een actie die de Tubbergse coach goed volbracht, want naar de rust toe kwam Jumpers goed terug in de wedstrijd. Met een 38-34 voorsprong voor Loon Lions zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de pauze was het de individuele klasse van Anete Horelika die de wedstrijd brak. Na twee drietjes van de powerforward tekende ook Kim Hartman voor een regenboog en zo stond het binnen de kortste keren 49-31. De gasten wisten een beetje te consolideren naar 55-40 bij aanvang van het laatste kwart. Daar was het weer Loon Lions wat opende, uitliep naar 62-40 maar daarna wisselden beide teams weer baskets uit naar de uiteindelijke eindstand van 73-55.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.