CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions pakt zege in Rotterdam

Binnenland heeft in eigen huis niet af kunnen rekenen met angstgegner Loon Lions.  In de ontmoeting tussen waarschijnlijk de twee sterkste teams van het jaar trok Loon Lions met 70-80 aan het langste eind.

De ontmoeting kende nogal wat afwezigen overigens. Tahnee Vogelsang ontbrak bij Binnenland, terwijl Lions aantrad zonder Kim Hartman, Ayla Simdorm en Tessa de Bie. Het weerhield de landskampioen er niet van om via Sanne van Dongen de score te openen, maar de thuisploeg antwoordde met name via Zera Butter die eens te meer onstopbaar was voor de Landsmeerse verdediging. Bij 10-10 na vijf minuten had Butter er al acht inliggen! Beide ploegen houden elkaar in het eerste kwart redelijk in evenwicht. Kort voor het eind van de eerste periode is het Keshia Mosley die namens de gasten de voorsprong bewerkstelligt: 17-21 aan het einde van de eerste periode.

Na de eerste korte rust laat Butter haar derde en vierde driepunter van de avond aantekenen en neemt Binnenland het initiatief in de wedstrijd even over. Butter is lang de enige scorende optie voor de thuisploeg die echter kort voor het verstrijken van de periode eerst Leonie Kooij en daarna ook Michelle Zantman met goede scores van veraf ziet doorkomen. Voor de Lions komen Mirthe Meskers en Nina Burgert van de bank om goede dingen te doen. De ruststand wordt door de Helderse guard bepaald op 35-38 met een fraaie buzzerbeater.

Na de grote rust opent Randell van der Lee voor de landskampioen maar het antwoord is van Bianca Barton die beide ploegen kort bij elkaar houdt. Loon loopt wel langzaam uit via onder andere twee scores van Nadine Boessaart wordt het gat groter: 45-53 als Binnenland een time out pakt. Kort daarna brengt Zera Butter beide ploegen weer dicht bij elkaar met een drietje: 50-53 . Het slotaccoord is toch weer voor Lions dat uitloopt naar 58-65. Butter heeft er op dat moment al 33 inliggen, en daarmee lijkt de achilleshiel van de Rotterdammers gelijk genoemd.

De laatste periode beginnen beide ploegen zwak, maar Loon is de eerste die zich herpakt en daarmee de wedstrijd uiteindelijk in de beslissende plooi trekt. Randell van der Lee zet de 62-72 op de borden, en dan is het nog maar eens een keer Butter die haar ploeg lucht geeft: 65-72. Rianne de Roos mikt er dan één vrije worp in voor 66-72 en het thuispubliek gaat er nog een keer voor zitten.  Dan is het echter Moneytime Mc Dowell die voor 66-74 en 76 zorgt. Het is de doodsteek, en Lions pakt de zege in een boeiende topper.

Topscorer van deze topper werd Zera Butter die voor maar liefst 41 punten zorgde.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.