CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions opnieuw langs Dozy

Sharon600vierkant

In de eerste thuiswedstrijd van 2015 boekte Loon Lions een 73-65 overwinning op Dozy Den Helder. Vier onderlinge confrontaties eindigden in evenzovele Landsmeerse zeges.
Loon Lions moest een aantal speelsters missen. Helaas bleek de knie van Myrthe Beld niet zo goed uit de vorige wedstrijd te zijn gekomen als zij en haar medische begeleiders hadden gehoopt. Vandaar dat de Tubbergse topper in de wedstrijd tegen Den Helder helaas niet in actie kwam voor eigen publiek.

Ook Ayla Simdorn en Randell van der Lee hebben te maken met fysieke tegenslagen, waardoor ze niet konden spelen. Sanne van Dongen is voorlopig nog uigeschakeld met een gewonde hand.
Coach Laki Lakner was daardoor beperkter in zijn mogelijkheden dan hij gewild zou hebben. “Door al deze blessures moeten speelsters als Molly en Sharon teveel minuten maken, waardoor ze per minuut gemiddeld minder effectief zijn”, aldus Lakner.
“Onze rotatie is smal op dit moment. Dan krijg krijg je wedstrijden als deze, met ups en downs. We zijn dan ook blij met de overwinning.”
Sharon Beld scoorde 23 punten, Molly McDowell 12 (en 8 assists) en Fieke Ligthart, Kim Hartman en Belinda Bos 11.

Bij Den Helder kwam Maaike Klein tot 18 punten en Akyl Simpson tot 15. De nieuwe Nederlands-Amerikaanse aanwinst Ashley Ward liet 6 punten aantekenen.

Loon Lions kwam door toedoen van Sharon Beld en Fieke Ligthart op een 12-6 voorsprong, maar Den Helder haakte weer aan, waardoor het eerste kwart besloten werd bij een stand van 16-14.
In de tweede periode slaagden de Lions er in om een flink gat te slaan. Nadine Boesaart maakte vlak voor rust met een driepunter 40-27. Een score van Melissa de Raat en een vrije worp van Tamlyn de Groot zorgden voor een ruststand van 40-30.

In de derde periode wist Dozy Den Helder vooral door toedoen van Maaike Klein de marge weer wat kleiner te maken. In de zevende minuut scoorde Sharon Beld nog 52-40 voor de Lions, maar een 0-8 Helderse run met vier punten van Klein leidde tot een kwartstand van 52-48.
Door een score met een bonus van Nadia Tijdeman naderde Den Helder in de laatste periode zelfs tot 52-51, maar acht opeenvolgende punten van Sharon Beld vergrootten de Landsmeerse voorsprong weer tot 62-55 in de zesde minuut.
Den Helder gaf zich nog niet gewonnen en bleef in het spoor, maar een driepunter en twee geslaagde vrije worpen van Kim Hartman plus zes punten van Belinda Bos hielden de Lions op een afstandje, waardoor het niet écht spannend meer werd.

http://www.loonlions.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.