CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions op matchpoint

Loon Lions heeft een zeer belangrijke uitoverwinning behaald in Rotterdam tegen Binnenland. In een draak van een wedstrijd werden toch de ‘punten’ meegenomen naar Landsmeer. Het werd 53-57 voor de bezoeksters.

De stand in de serie is nu 2-1 voor Loon Lions, die zaterdag de serie definitief kan afmaken en na een jaar dan wederom in de finale staat.

En zoals Binnenland vanavond speelde, dan mag je ervan uitgaan dat het over en sluiten is voor de ploeg van Joost van Rangelrooy. Maar de ploeg is al vaker afgeschreven en opgestaan uit de dood, dus wie weet. Afgaande op vanavond zou je geneigd zijn te zeggen over en sluiten.

Bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Lions haar huiswerk goed gedaan had en zorgde met veel switches in de verdediging voor de nodige onrust in de aanval bij de thuisploeg. Tel daarbij op de felheid waarmee de ploeg in de rebound ging en de 8-21 tussenstand was eenvoudig te verklaren. Lions pakte in de hele wedstrijd 16 aanvallende rebounds en daar werd uiteindelijk de wedstrijd ook op gewonnen.

Toch kwam de thuisploeg onder leiding van Zera Butter (18 punten) terug in de wedstrijd en via een 14-2 run was de strijd weer helemaal open. Bij rust was het verschil slechts twee punten (28-30).

In de tweede helft liep Butter snel tegen haar derde (aanvallende) fout aan en moest met de rem erop spelen. Toen een duidelijke fout van Lisa van den Adel tot overmaat van ramp ook nog naar Zera Butter ging, moest ze met haar vierde fout het veld verlaten. Onbegrijpelijk op dit niveau, mag dit natuurlijk nooit voorkomen! Aan de andere kant loopt Butter ook snel tegen haar fouten aan in de eerste helft, waardoor Van Rangelrooy ook in een situatie wordt gezet om haar te wisselen.

Lions liep direct weg naar een 35-41 voorsprong en de thuisploeg wankelde. Toen waren daar ineens de scores van Michelle Zantman. Zij krijgt normaal geen of beperkte speeltijd, maar kreeg vandaag 13 minuten de tijd om haar kunsten te laten zien. En dat deed zij fantastisch. Vier punten op rij, twee rebounds en een steal en de wedstrijd kantelde. Drie scores van Rianne de Roos op rij zorgde voor de gelijke stand bij het ingaan van de laatste periode.

Bij Lions speelde good old Molly McDowell de hoofdrol vanavond. Elke keer als er een score nodig was of een beslissende pass was het McDowell die aan de trekker stond. 21 punten, 6 rebounds en 5 assists waren haar aandeel vanavond. Tel daarbij op de 9 fouten die op haar gemaakt werden en haar belang is duidelijk.

Maar de wedstrijd bleef spannend, want beide teams konden niet meer weglopen. Het verschil zat hem in de persoonlijke fouten. Met nog 5 minuten te gaan stond Lions op 5 teamfouten en Binnenland slechts op 1.

En die fouten verhouding werd niet uitgebuit door Binnenland, sterker nog het kostte uiteindelijk ook nog de wedstrijd.

Maar eerst was daar een cruciale turnover door Selby. De Amerikaanse gooide een turnover bij een gelijke stand 53-53 en Kim Hartman profiteerde met een lay-up. In de aanval erop dribbelde Butter de bal zelf over de zijlijn en was de ploeg genoodzaakt tot het maken van fouten.

Door de weinige teamfouten moesten er snel twee gemaakt worden, maar de klok was in het nadeel van de thuisploeg. McDowell bleef kalm en scoorde beide vrije worpen voor de 53-57 eindstand.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.