CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions is ongeslagen status kwijt

Loon Lions heeft vandaag haar eerste wedstrijd verloren in de dames eredivisie. Grasshoppers was in de eigen Cleijn Duin te sterk met 76-72 voor de koploper.

En aan de overwinning viel helemaal niets af te dingen. Lions kwam nog heel dichtbij na een achterstand van bijna twintig punten, maar de achterstand was te groot.

Janine Guijt scoorde 26 punten in de eerste helft en eindigde met 30 punten. In de eerste helft schoot Guijt bijna alles erin wat ze schoot en Lions had een slecht schotpercentage.

De trotse koploper liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en dit resulteerde in veel frustratie. Het begon met een een 15-6 voorsprong voor de thuisploeg en deze voorsprong was bijna alweer weg aan het einde van de eerste periode 25-19.

De tweede periode was de periode van Guijt en Lions stond erbij en keek ernaar. Bij rust was het 50-31 en moest de inhaalslag beginnen. Lakner en de bank van Lions stonden toen al op scherp want er waren twee technische fouten uitgedeeld. Het mistte zijn uitwerking niet, want de ploeg begon eindelijk te basketballen.

De voorsprong was nog steeds enorm groot na de derde periode (62-46), maar Grasshoppers heeft moeite om de wedstrijden te ”closen” en zo ook vandaag. De ploeg wankelde even en Lions kwam onder de tien, maar de tijd was simpelweg tekort. Via 72-65 werd het uiteindelijk 76-42 en een mooie overwinning voor Katwijk.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.