CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions in boeiend duel langs Den Helder

Loon Lions heeft in de halve finale tegen Dozy Den Helder een 2-1 voorsprong genomen. In een spannend en leuk duel won de thuisploeg uiteindelijk met 80-75.

Smet op de overwinning was de diskwalificerende fout van Jose Verhulsdonck. Verhulsdonck kreeg de diskwalificerende fout door een trappende beweging. Een onsportieve fout had meer op zijn plaats geweest overigens. De absentie deerde de thuisploeg vandaag niet, maar de spoeling op de inside positie is al dun bezaaid met alleen Nieuwveen en Ligthart.

Kim Hartman was de belangrijkste speelster aan de zijde van Lions. Hartman scoorde drie driepunters en eindigde met 26 punten, maar pakte bovendien veel aanvallende rebounds.

En dat was maar goed ook, want de wedstrijd kon beide kanten opgaan in een goed gevulde ICL sporthal.

Ondanks een 7-0 start van de Lions, kwam Den Helder goed terug in de wedstrijd. Toch kwam Dozy onder leiding van Maaike Klein terug tot 39-33 bij rust.

In de tweede helft begon Lions in een zone-verdediging, maar dat was een gatenkaas. Den Helder schoot direct uit de startblokken en nam voor het eerst de leiding door een schotje van Essenstam 45-46.

Toen Tanya Broring haar vierde fout kreeg eind derde periode, leek Lions kwetsbaar, maar Hartman trok de ploeg erdoorheen. Via 58-53 aan het einde van de derde periode bleef het bloedstollend spannend.

Den Helder trok het tempo omhoog en Lions wankelde, maar bezweek niet. Tien punten van Hartman zorgde via 68-68, 74-71. Met nog tien seconden op de klok was de stand 78-75. Broring zorgde voor de winst vanaf de strafworplijn 80-75.

Den Helder had kansen, maar staat nu met de rug tegen de muur. Zaterdag wedstrijd 4. Wederom in Landsmeer.

 

een reactie

  1. Hoe zit het eigenlijk met die D-Fout?
    Heeft de Tucht Commissie die geseponeerd?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.