CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions heeft eenvoudig avondje tegen Amazone

Loon Lions blijft maar winnen in de eredivisie dames. De ploeg staat nog ongeslagen bovenaan en is de grote favoriet voor de final four later deze maand in eigen huis.

In eigen huis won Loon Lions dinsdagavond met 70-47 van Amazone Utrecht. Iedereen kreeg speeltijd van coach Lakner en de punten werden mooi verdeeld over de speelsters.

Fieke Ligthart scoorde 14 punten, Sanne van Dongen 10, Sharon Beld 10, Belinda Bos 8 en Denise Bloemkolk 8.

Ayla Simdorn

Fieke Ligthart scoorde de eerste 8 punten voor Loon Lions om een voorsprong van 10-4 op het bod te zetten. Het eerste kwart eindigde met een 20-12 marge in Landsmeers voordeel.

Het tweede kwart was voor Amazone (10-12). De bezoeksters kwamen in de achtste minuut op 3 punten afstand, 26-23.

Mirthe Meskers en Ayla Simdorn, beiden terug van een slepende blessure, maakten na lange periodes van afwezigheid hun rentree en scoorden hun eerste punten.

De rust brak aan bij een stand van 30-24

In de derde periode begon Laki Lakner weer met zijn basis-vijf en was de wedstrijd snel beslist. In de vierde minuut leidden de Lions met dubbele cijfers, 36-26, en na een produktieve periode van Belinda Bos eindigde het derde kwart met een stand van 50-32.

Mirthe Meskers

Denise Bloemkolk en Beau Baars mikten vier minuten voor het eindsignaal driepunters binnen om het grootste verschil van de wedstrijd op het bord te zetten: 65-39. In de laatste minuten liet Roos Hof bij Amazone nog even haar talent zien door acht opeenvolgende punten te scoren.

 

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.