CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions eerste finalist

Sharon600vierkantLoon Lions zal morgen in de eigen ICL sporthal de finale spelen van de final 4. Een 24-7 sprint in de derde periode was voldoende om Den Helder Kings op de knieën te krijgen. Het werd 72-63 voor de thuisploeg.

Het was een wedstrijd met vele runs. Loon Lions en Sharon Beld begonnen uitstekend in de halve finale en er stond al heel snel een 14-6 op het scorebord. De teller liep lekker door naar een 26-14 voorsprong na de eerste periode.

Maar Dozy Den Helder liet in de tweede periode zien, dat het niet voor niets in de halve finale staat en kwam door een 0-9 run ineens op een 26-23 tussenstand en Loon Lions was even de weg kwijt en leek de ploeg van de laatste paar weken. Onzeker en weinig doeltreffend. Opnieuw Sharon Beld met een driepunter zorgde voor een 29-23 voorsprong.

Den Helder haakte weer aan en via 31-30 en wederom een driepunter 34-30 werd het rust bij 34-34.

De derde periode gaf de thuisploeg flink gas en Den Helder gaf de wedstrijd weg. Een 24-7 stand in de derde periode zorgde voor de beslissende 58-41 voorsprong. Het was onthutsend hoe Den Helder speelde de derde periode, maar Lions was fabuleus en schoot met scherp.

Was de wedstrijd voorbij? Nog niet helemaal, want een 0-6 run zorgde voor 58-47. Nadine Boesaart zorgde met een driepunter voor de broodnodige rust.

Toch bleef Den Helder knokken voor een resultaat en kwam met nog een paar minuten te spelen terug tot 64-58. Wederom was het Beld, die de ban brak 66-58. De bezoekers uit de kop van Noord Holland deden alles wat ze konden, maar dichterbij dan 69-63 kwam de ploeg niet. Beld scoorde 22 punten en was topscorer voor de thuisploeg.

Loon Lions speelt morgen de finale tegen de winnaar tussen Binnenland en Lekdetec.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.