CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions eenvoudig langs Grasshoppers

Werd in Katwijk nog de eerste nederlaag geleden door de ploeg van Laki Lakner eerder dit seizoen, vanavond was het alleen in de eerste helft een beetje spannend. Uiteindelijk won de thuisploeg met 83-63.

En dat is een pijnlijke nederlaag voor Grasshoppers, die slechts vier punten op een play-off plek staat en goede zaken had kunnen doen. Voorlopig blijft de ploeg nog even op 12 punten staan. Hoe anders is het voor Loon Lions. De ploeg is uitgeschakeld voor de beker en speelt voor de eerste plaats op de ranglijst. Het enige wat de ploeg kan doen, is de druk op Lekdetec zo groot mogelijk houden en voor de rest veel en hard trainen. De ploeg van Laki Lakner is al geplaatst voor de play-offs. Of uiteraard moet de ploeg alles gaan verliezen en de rest veel winnen, maar dat is niet logisch.

Fieke Ligthart eindigde met 14 punten voor de thuisploeg en Janine Guyt was topscorer bij Grasshoppers met 22 punten.

Zoals gezegd kon Grasshoppers goed meegaan in de eerste drie perioden en was de stand na de eerste periode slechts 21-17. Even leek het in de tweede periode een groot verschil te gaan worden, maar de zusjes Kuijt zorgde met 2 driepunters voor een 34-30 tussenstand. Maar Baars en Bos zorgde toch voor een voorsprong van +11. Bij rust was het 46-38 en dat is aanvallend voor Loon Lions een hoge score.

Guyt zorgde met een score nog voor het kleinste verschil (50-45), maar daarna ging Lions erop en erover. Na de derde periode was het 67-51 en keek het niet meer om.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.