CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions deelt eerste tik uit

Het was een prachtige eerste wedstrijd in de finale tussen Grasshoppers en Loon Lions. Lions won de wedstrijd na verlenging van de meiden uit Katwijk 82-88.

En de uitslag zal ongetwijfeld vertrouwen geven aan beide teams. Lions pakt direct het thuisvoordeel van Grasshoppers, maar de thuisploeg speelde zonder de zwaar geblesseerde Sharon Beld en kon goed partij geven. Toen ook Ingrid van der Plas en Sonja Kuijt aan de zijkant moesten zitten leek het een eenvoudige klus te gaan worden voor de ervaren Lions. Maar niets was minder waar. De jonge ploeg deed uitstekend mee en pakte bijna de zege.

Bij Lions was Tanya Bröring natuurlijk weer de speelster, die de kar aanvallend trok. Bröring scoorde 22 punten en was op de belangrijke momenten ijskoud op de vrije worplijn. Tel daarbij de 21 punten en 15 rebounds van Fieke Ligthart en de ervaring was zichtbaar.

Bij 74-74 werd de verlenging gespeeld en ook daarin waren de teams aan elkaar gewaagd. Tot aan 2.44 voor het einde stond Grasshoppers voor 78-77, maar een 4-11 in de laatste minuten zorgde toch voor de overwinning.

Woensdag wedstrijd 2. Ook in Katwijk. De stand in de best of seven serie is 0-1 voor Loon.

Hopelijk is er weer een live stream aanwezig in Katwijk.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.