CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions deelt eerste klap uit

Loon Lions heeft een 1-0 voorsprong genomen in de best of five serie tegen Lintex Binnenland. Na een eenzijdige tweede helft werd het uiteindelijk 65-43 voor de thuisploeg.

Het verschil werd direct in de tweede helft gemaakt door Lions, waarna Van Rangelrooy al zes minuten voor tijd de handdoek in de ring gooide. Bij de bezoekers deed Rianne de Roos niet mee vanwege een slijmbeursontsteking aan de schouder. Lions was op haar beurt ook niet compleet en moest het stellen zonder de zieke Belinda Bos.

Het grote verschil zat hem in het aantal turnovers. Binnenland gooide 24 ballen weg en tel daarbij de slechts schotselectie erbij op en het verschil was eenvoudig gemaakt.

Randell van der Lee was topscorer bij Lions en eindigde op 16 punten. Van der Lee startte in de basis en liet veel goede dingen zien voor Laki Lakner. Uiteindelijk mocht ze bijna 30 minuten spelen en werd terecht gekozen als speelster van de wedstrijd.

Ook Sharon Beld met 14 punten en 9 rebounds was uiteraard weer productief. Veel van haar punten kwamen in de eerste helft en die waren hard nodig. De eerste helft werd eigenlijk pas aan het einde een klein verschil op de borden gezet. Vaak gebeurde dat als good old Marlous Nieuwveen aan de kant zat. Nieuwveen speelde uiteindelijk maar 24 minuten maar had 11 punten en 15 rebounds.

Bij rust was het 34-28 voor de thuisploeg, die in de eerste minuten van de tweede helft het verschil tilde naar twaalf punten (42-30). Een niet slimme dubbele technische fout van Van den Adel en Van Rangelrooy brak het verzet definitief. En dat terwijl de thuisploeg ook verre van een goed niveau verwijderd bleef, was het klassenverschil vanavond te groot.

Het verschil liep richting de 20 punten en de bezoekers hielden het voor gezien. De wedstrijd werd uitgespeeld met de beide bankspelers. Uiteindelijk werd het 65-43.

Bij Rotterdam was Zera Butter geen schim van de speelster, die ze de laatste weken was. Met een schotpercentage van 16% eindigde Butter slechts op 7 punten. Ook de Amerikaanse Shelby speelde een slechte wedstrijd. Shelby had in de eerste helft een paar leuke scores, maar deed niets extra’s voor het team en liep er een beetje verloren bij. 12 punten en 8 turnovers waren haar bijdrage.

Een wedstrijd voor Binnenland om snel te vergeten, maar zaterdag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt door de landskampioen, anders staat het met de rug tegen de muur na twee wedstrijden.

Lions – Binnenland 1-0.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.