CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions blijft ongeslagen in Eredivisie

De dames van Loon Lions hebben de lastige uitwedstrijd in en tegen Den Helder gewonnen. Daarmee blijft de ploeg uit Landsmeer ongeslagen bovenaan staan in de dames eredivisie. Het werd vanmiddag 71-84.

En de uitslag doet vermoeden dat het een eenvoudige overwinning was voor de bezoeksters, maar niets was minder waar. Halverwege de derde periode stond de ploeg van Tjinga gewoon voor in de eigen Sportlaan (52-48).

Het leek wel alsof de meervoudig landskampioen uit Landsmeer niet klaar was voor de wedstrijd, want het stond binnen enkele minuten 12-0.

De thuisploeg was gewoon de betere en bleef dat de gehele eerste periode (21-11) na de eerste periode. Wel kreeg de Amerikaanse Karen Flagg een technische fout.

De tweede periode was in het begin niet anders. Den Helder stond ruim voor met 28-16 na een technische fout van Laki Lakner. Het bleef een rommelige periode, want Flagg kreeg in de tweede periode ook haar tweede technische fout en kon inrukken.

Molly McDowell zorgde voor de 34-30 ruststand. De derde periode was het stuivertje wisselen en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Bij een 50-48 stand na de derde periode kon de wedstrijd nog beide kanten op, maar Lions speelde een fantastisch vierde kwart en won deze  met 21-40.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.