CP3 by Basketball Totaal

Lokomotief blijft een helft bij

Lokomotief Rijswijk mag trots zijn op zichzelf. In een uitverkocht huis bleef het een helft hartstikke goed bij tegen SPM Shoeters. Uiteindelijk werd er wel verloren, maar ging de ploeg met opgeheven hoofd van het veld af (59-86).

Een paar jaar geleden kreeg de ploeg, die in een lagere competitie zat een voorsprong van 10 punten per klasse. In dat geval had Lokomotief 20-0 voorgestaan. Tel deze erbij op en het had een nagelbijter kunnen worden.

Toch is het verschil tussen de eerste divisie en de eredivisie nog nooit zo klein geweest. Tot aan de rust konden de vele toeschouwers genieten van een prachtige wedstrijd en bleef het verschil rond de 5 punten.

Na tien minuten was het 22-27 in het voordeel van de topploeg van Sam Jones. Bij rust was het verschil nog steeds vijf (38-43).

Na rust werd het nog even 40-43, maar toen liep de eredivisieclub verder weg.

Via 47-66 werd het dus uiteindelijk 59-86.

Den Bosch gaat door naar de halve finale. Lokomotief kan zich richten op een toppositie in de eerste divisie.

Verliezend coach Pieter Mourik was absoluut tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Dit was boven verwachting. We hebben de week hiervoor bewust niet teveel tactisch getraind. We wilden met overtuiging en durf spelen. Gewoon hard naar de ring gaan en schieten. Den Bosch geeft veel druk, wij probeerden onze guards te laten penetreren en dan de open man te vinden. In het derde kwart werden we fysiek overklast. Toen was er even het gevaar dat het alsnog boven de veertig punten verschil zou komen, maar we pakten het daarna goed op. Wij hebben genoten en het publiek heeft genoten.”

Topscorers Lokomotief: Luke Essenstam 12, Laurens Yperlaan 11, Lennart Overdevest 11, Boyd van der Vuurst de Vries 7, Jeroen Overdevest 6, Joost Vos 4, Ian van Loon 2, Ajene Wansing 2, Giel Deelen 2, Kevin Joukes 2, Frode van der Drift 0.

Topscorers SPM Shoeters: Kees Akerboom 19, Dejan Kravic 14, Arvin Slagter 14, Pim de Vries 9, Ralf de Pagter 7, Leon Williams 7, Marcel Aarts 6, Maarten Bouwknecht 5, Frerik Adriaans 5, Tom van Haeren 0.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.