CP3 by Basketball Totaal

PERSBERICHT: GEEN EREDIVISIE VOOR TBG DRAGONS KOMEND SEIZOEN

Ondanks vele inspanningen van vele mensen is het niet gelukt om de begroting van TBG Dragons voor de Heren eredivisie sluitend te krijgen.

“Het is doodzonde voor al het talent in Gelderland dat we niet in staat zijn om het laatste stapje in hun ontwikkeling te bieden” zegt Raul van Loon, verantwoordelijk voor het technisch beleid van de club.
“We hebben er hard aan gewerkt maar er is nog te weinig draagvlak om zonder financiële risico’s toe te treden tot de DBL. Dat is wel altijd één van onze doelstellingen geweest dus we gaan zeker door met het zoeken naar mogelijkheden voor een volgend seizoen. We zien wel een groeiende interesse in onze club en visie en dat levert voldoende reden om een toetreding tot de eredivisie in de toekomst als een reële mogelijkheid te zien. We blijven er hard aan werken!”.

Komend seizoen zal de club, net als afgelopen seizoen, weer met een U12, U14, U16, U18 en een U24 op het hoogste landelijke niveau spelen. Dat betekent voor tientallen talentvolle spelers uit de regio dat ze bijna dagelijks trainen en professioneel worden begeleid. Voor het laatste stapje naar het hoogste niveau in Nederland moeten ze nu dus nog naar een andere club totdat TBG Dragons haar debuut alsnog maakt in de Dutch Basketball League.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.