CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG, 4e kwartfinale, ITA-LIT

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de laatste kwartfinale, tussen Italië en Litouwen. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

De top-40-hit uit Litouwen knalt weer uit de boxen, het kan absoluut vergeleken worden met de Nederlandse Oranjegekte, en met het feest in schaatstempel Thialf.

LIT gaat door na een HEERLIJKE game met een overtime, 85-95.
Dat wordt beregezellig hier op straat en in de metro, met de vrolijke Lee Towers.

Jankunas met de open 3, boelkloedig ! Bargnani mist het (te) snelle schot, LIT +10 na 2 VW.

Bijna lopen van Gallinari uit de inbounds, maar hij verdient knap 2 VW zonder dat er tijd van de klok is. Beide raak, ITA -5, nog 1.05″.

Alley-oop (zonder dunk) van Valanciuns, LIT +7 en dat mag niet meer mis gaan. ITA is net wat smaller qua niet-sterren en qua bank. Nog 1.08″ en het Litouwse carnaval gaat op standje 11.

Belinelli krijgt de bal niet bij Hackett, LIT bal, +5 met nog 1.20″.

Geen score voor Valanciunas, wel VW. ITA staat namelijk qua teamfouten in de penalty. Nog 1.25 te gaan. 1e VW is OK. De 2e …. ook. De man heeft 24 zuurverdiende punten.

Gallinari mist de step-back 3. Valanciunas wordt gestript, mijn buren uit LIT op de perstribune worden GEK. Gallinari komt OP de led boarding te zetten en schiet dan. Dat gaat niet goed. Kalnietis voor de 3 !!!! LIT +5, Belinelli meteen met de lay-up.

Jankunas voor 2 maal: beide goed, LIT +2, de OT is bijna half verstreken.

Bargnani forceert, het is weer een uitputtingsslag met vooral intense inzet & defense geworden.

Gallinari kan de VW niet omzetten in een punt. LIT mist ook, ITA verspeelt de bal, en LIT ook!! Wat een spanning!!

o-reb, score, EN bonus: Gallinari schiet zijn land te hulp.

Illegaal pick Bargnani, dus de wonderdriepunter van Belinelli is vergeefs. Valanciunas scoort wel, LIT +2 in de extra 5 minuutjes.

OT1: LIT wil te veel, het verliest de bal onder de ring: ITA bal.

De pass op de insnijdende Valanciunas mislukt, ITA bal!
Geen van beide teams weet meer te scoren, prachtig hoe de coaches door lieten spelen! OVERTIME hier in Lille, en in wiens voordeel is dat??

Gallinari maakt knap de lay-up, het is GELIJK !

Gallinari gaat eruit: bloed aan de arm? Zijn vervanger Aradori neemt de VW? ITA in ieder geval op -2, de 2e VW was mis.

Baseline-turnaround-j van de magistraal spelende Valanciunas, LIT +3 met nog 1.01″.

p. op Gallinari, en de Azzurri willen een goal-tending, maar daar kan geen sprake van zijn. Nog 1.27″ en ITA op -1.

Sprongbal-situatie, de videoref wordt ingeschakeld. LIT bal. 3 van Maciulis die eerst te hard leek, maar de bal knalt er via de achterring keihard in. LIT +3, nog 1.36″.

4e p. Gentile, hij zal nu echter niet meer naar de kant gehaald worden.

Wilde 3 van de nu wat overmoedige Belinelli, nog 2.20 te gaan (ex. overtime).

HELE knappe reverse lay-up van de herboren Bargnani, time-out, het is gelijk bij 74.

Lay-upje van Belinelli stuitert goed, ITA -2.

Knappe baseline-j van Jonas Valanciunas, LIT +6 met nog 4.15, waarna Bargnani maar weer eens scoort, hij heeft 19p.

2 maal voor de Rogier Jansen-look-alike Belinelli. Marco mist de 2e VW, dat zien we niet vaak (ook niet bij Jansen trouwens). ITA -4. LIT heeft al 5 teamfouten, ITA pas 1!

Maciulis blijft ook scoren, LIT +5 en de man heeft 16p. Time-out.

Bargnani schiet de bal ruim te kort. LIT neemt over en Valanciunas dunkt met 1″ op de shotclock! Zijn totaal is 16.
Dunk Bargnani aan de andere kant eroverheen.

Belinelli mist de open 3, kan LIT de +2 uitbreiden?
Ja!! De hal hier ontploft, de 3 is voor Kuzminskas die príma speelt vandaag.
LIT +5, nog 6.49″ te gaan.

p. op Hackett, de Italo-Amerikaan met de dreads. Deze ervaren speler heeft de taak om van alles te doen, behalve te schieten!

Q4: LIT opent goed, weer een 3, de 7e. ITA heeft er al 8.

Elk team heeft dit kwart maar 2 p’s, dat kwam het op-en-neer-golven van de game ten goede. LIT maakt een 3e, en dan is het klaar, 59-60 en LIT behoudt dus de +1 van de half-time. We gaan een knallend 4e kwart in!!!

Kalnietis met de 3!

ITA op +2, nog 45″
Gentile gaat voor de dunk maar mist en wil de p. ITA houdt de bal maar mist, en Gentile maakt uit frustratie zijn 3e p, niet slim ‘Sandro!

Weer Bargnani, die helemaal wakker geworden is in de 2eH. Alley-oop van Kuzminskas, en meteen weer Bargnani! ITA even op +2, totdat Milaknis de bom raakt. Beide teams lijken niet te kunnen missen! Het regent opeens scores!

Valanciunas komt knap he-le-maal vrij, en mist dan de ‘bunny’. ITA straft het af met een 3 van Gallinari, dat doet pijn bij LIT. Kuzminskas maakt het wel gelijk, op 52. Dan meteen weer een 3: Belinelli. De ITA hebben vele wapens, zeker van afstand.

Maciulis stop de run. Ook Bargnani scoort, het zal wschl. de hele avond superclose blijven!

Maciulis is het slachtoffer van een krachtige in-traffic-dunk van Gentile, die de aanval daarop meteen weer scoort. En dan een 3 van Bargnani, wat een run, 7-0 voor ITA in krap een minuut, en time-out LIT dat nog maar op +1 staat.

LIT meteen met een break eroverheen, zij komen overduidelijk het beste uit de kleedkamer voor de 2e helft: +8 en een time-out voor ITA na 3.26 gespeeld te hebben.

Valanciunas kan bijna doen wat hij wil, inside. Hij scoort al zijn 14e punt.
Gallinari, die pas 4 punten had, scoort. Seibutis antwoordt, LIT blijft op +6.

Gentile! Met de tap-in-dunk.

Q3: de prima spelende Maciulis opent met een 3, LIT +4. Ze hebben zeer serieuze kansen om de Italianen uit de medailles te houden, en dat verrast me.

Valanciunas al bijna met een double-double, na slechts 1 speelhelft:
10p en 9r.
Belinelli leidt de Azzurri met 8p.

Valanciunas inside, en ITA mist aan de andere kant. Nog 1x LIT voor de rust. Geen score meer, de thee wordt ingeschonken bij 36-37, 1 puntje voorsprong voor de Balten. Gaan zij ervoor zorgen dat het niet een 100% Zuid-Europese halve finale wordt? SPA, FRA, en SER zijn immers al geplaatst!

Tip-in door de lange Melli, en nog 57.3″ te gaan. ITA staat achter met 3. LIT heeft inmiddels 3 rake 3punters, ITA al 5.

Kuzminskas met de 3, LIT begint de bommen weer goed te raken, wat dat betreft geven ze ITA een biscotta van eigen deeg.

Moeilijk te zien, de goaltending, maar LIT krijgt hem mee, ze komen gelijk op 32.

LIT houdt wat gelukkig de bal, de 4 journalisten om me heen, 2 links en 2 rechts, leven hartstochtelijk met hun Lietuva mee!

Maciulis meteen eroverheen voor 3, en dan Gentile ook meteen met een score voor 2.

Lekkere running dunk van Bargnani, eindelijk laat ook hij zijn tanden eens zien.

Het is een boeiende worsteling geworden, van beide kanten. De punten zijn duur, wat niet wil zeggen dat het geen mooie wedstrijd zou zijn. ITA +1 op 28-27 na ruim 5min. in Q2.

Het schot valt al een poosje niet bij LIT, en inside komen ze er zonder Valanciunas niet aan te pas. Cusin komt door voor ITA, ze staan op +6. Daarna eindelijk weer een 3 voor LIT, door Milaknis.

Q2: de wedstrijd is zeer fysiek geworden, vooral de Italianen verzetten zich met hand en tand. Het levert LIT 2 vw op bij 24-21 en een 3 punts achterstand.

LIT geeft de starters even rust, de reserves verspelen de bal, en een slimme p om ITA af te stoppen, nog voor de schotpoging tot stand gekomen is. In de kleine 3″ die nog resten, komt Belinelli niet verder dan een airball. Na 1 intensief en aantrekkelijk kwart: 20-21, LIT +1.

De man met de prachtige naam, Cinciarini, maakt het 20-20, ITA heeft het vijfpuntsgaatje gedicht. LIT neemt dus de time-out met nog 58.3″ in Q1. De sfeer is heerlijk, ook tijdens de breaks. LIT is geïnspireerd en met veel vertrouwen gestart.

ITA moet het vooral van het schot hebben voorlopig, gaat dat ze uiteindelijk opbreken!?

Bij de time-out, LIT +5, Bargnani, die in de NBA al soft wordt neergezet, heeft het lastig. Cusin vervangt hem.

Bijna 6min. gespeeld en het is +1 voor ITA.

Bargnani is bepaald geen rim-protector, en dus de lay-up van Kalnietis. Belinelli maakt wel zijn 2e driepunter. Voor LIT start Valanciunas prima met 6p. Inside liggen er zeker kansen voor LIT. Key lijkt ook te zijn, om de slasher Gentile af te stoppen. Dat lukt minstens tijdelijk, hij krijgt zijn 2e p via een o-foul.

Forse fout van Gentile op Valanciunas, die de 5-6 voorsprong probeert uit te bouwen. Gentile kijkt de ref indringend-schuldbewust aan.

Zoals een LIT-supporter me zondag uitlegde: “It’s (a) second religion”. En dan had hij het niet over het langebaanschaatsen in zijn land.

Wellicht mede door het ontbreken van grote supportersgroepen, was de vorige wedstrijd, SER-TSJ, enigszins mat. Hoewel het spel van goed niveau was. Vandaag zullen de fans, vooral die van LIT, onophoudelijk hun ploeg aanvuren.

Heerlijk, de twee volksliederen: dat van Litouwen voluit meegezongen door de zeer grote schare fans; dat van Italië zó vrolijk, je wilt gewoon meestampen.

ITA is het team, dat tot nog toe 2e staat qua gescoorde punten. Krijgen we een ‘ouderwets lekkere’ wedstrijd met punten in de 90, of wordt het een trage en tactische game?

We tippen af om 21.00. Ook dan zitten we weer bovenop de actie, en geven we u alle opmerkelijke gebeurtenissen door.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.