CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG 3e kwartfinale, SER-TSJ

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de 3e kwartfinale, tussen Servië en Tsjechië. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

Einduitslag: 89-75, SER zit bij de laatste 4. Het speelt daarin vrijdag tegen de winnaar van ITA-LIT.

Nog 2.30 en -15, TSJ lijkt te capituleren. Sorry, ik snel naar boven ivm het diner. De einduitslag hoort u spoedig !

Het gaat moeilijk worden, Erceg voor zijn 20e punt, TSJ -12 en een time-out voor hen. De andere sterren bij SER doen zich ook scorend gelden: 12 voor Teodosic, 14 voor Bjelica, en 16 voor big man Raduljica.

De prachtige alley-oop van de weer trailende Vesely wordt teniet gedaan door Bjelica’s 3punter. Meteen daarna de and-one van Vesely, uit een tip-in. TSJ -8. Nog 4.30 te gaan. TSJ dringt aan, maar kan te weinig stops maken voorlopig. Zo ook nu, Bogdanovic maakt het weer dubbele cijfers qua verschil: 82-72.

SER +11, is TSJ nu definitief gestuit? Niet als het aan Satoransky ligt, hij maakt er 9 verschil van, nog 6.16 te gaan.

Op de bovenste ring zitten hele bataljons schoolkinderen, die helemaal lijp worden als de Skycam-zeppelin hen komt filmen, voor op het megascherm.

Bail-out 3p. van Bjelica, en dan de and-one van de slimme Teodosic na een prachtige hesitation-dribble. Time-out voor TSJ, dat op -10 staat: 74-64.
We spelen in dit Q4 nog 7.02.

SER is de run van TSJ, van het einde van Q3, weer aardig aan het beantwoorden, het start met een 3-0 in Q4.

Q4: SER opent, Raduljica voor de 69-63.

Handig, zo’n PG van 2 meter: een geweldige hamerdunk van Satoransky over Simonovic, voor de 67-61, en na de sprongbal-situatie (bal voor TSJ) een lepe bal door de trailende Vesely, en zo een run van TSJ om kwart nummer 3 af te sluiten op 67-63. Satoransky heeft in Q3 maar liefst 14p gemaakt !

Satoransky speelt een veel productievere 2eH dan de 1e was; hij heeft inmiddels 14p dankzij een recente 3punter, hij zet TSJ op -7 en ze hangen zodoende nog in de wedstrijd.

Slordig balverlies van TSJ, en SER weet net niet de voorlopige beslissing te forceren, want de 3 gaat mis. Het blijft ‘slechts’ +10 voor SER.

Oei, Bjelica zit mijn zijn hand aan het net, TSJ krijgt 3p. zonder de bal raak te schieten. Meteen maakt hij het zelf goed aan de andere kant, met een ‘echte’ 3punter. Time-out TSJ, ze staan op -7.

Een te vlug schot van Teodosic, dat uitmondt in een airball.

Meteen een and-one van SER eroverheen: “boef” Raduljica is niet te temmen. Hij maakt daarna wel zijn 3e p en mag een poosje gaan zitten.

Eerst een block, en later toch een score, door Raduljica. Gaat SER doodrukken? Nee nog niet, aan de andere kant een and-one voor Satoransky: TSJ -4, er zijn bijna 3min. gespeeld.

Q3: TSJ mist een open lay-up, maar Vesely weet later toch te scoren, -5 voor zijn land.

Ook Erceg heeft 11p, hij speelt voor SER. Kan Satoransky (pas slechts 2 schamele puntjes en 1 ass. in 16 min.) in de 2eH alsnog op gang komen!? Het lijkt nodig te zijn, het voelt alsof SER namelijk nog wel een tandje hoger kan schakelen.

Double-team op Satoransky, én de 3punter van Jelinek wordt geblockt. We gaan toch nog niet rusten, de video referee moet uitsluitsel geven of er nog tijd op de klok moet voor de out-of-bounds, of dat de klok op dat moment al helemaal afgelopen was. Er komt nog een halve seconde op de klok. De score blijft intact: 45-42 voor SER. Vesely en Schilb (elk 11p) hebben samen meer dan de helft van de TSJ punten. De Tsjechen weet in de wedstrijd te blijven door zeer hoge schot% (74% op de 2p.), want qua rebounds, balverliezen, en p’s zijn ze in het nadeel te opzicht van de Serviërs.

Opmerkelijk: Vesely wil dunken, en Bjelica steekt zijn arm door de ring voor een soort block shot. De bal gaat mis, en toch telt hij!

Al met al loopt het teamspel bij SER net wat soepeler dan bij TSJ. De Serviërs krijgen betere schoten, zowel van afstand als inside, en dwingen (6) meer VW af dan hun opponenten. Tussenstand: SER +6.

P r a c h t i g e bullet-assist van Teodosic voor de and-one, én de 3e fout van Satoransky. TSJ -5, 41-36, nog 1.50 in het eerste bedrijf. Time-out voor de Tsjechen, die dit gaatje bij rust zeker niet groter zullen willen hebben.

Hele! mooie round-the-world passing door TSJ, voor de open, en rake, 3punter uit de linkerhoek. Time-out SER, dat gelijk staat: 36 beide, nog 3.09.

TSJ heeft niet een echte ‘rim-protector’, SER kan diverse keren helemaal totaan de ring driven en dan afmaken. Satoransky doet iets terug aan de andere kant: TSJ -3, nog 4.15.

Dat zie je maar zeeeeer zelden: Raduljica dunkt na zelf! de VW gemist te hebben. Tsja, 2 punten is beter dan 1. SER +4.

Satoransky is terug bij TSJ, de man met 2 p’s. Eens kijken of hij op gang komt.

5p. op rij van Pavel Houska, TSJ weer voor, maar niet lang, Erceg maakt +1 voor SER, 29-28 met nog 6.30 voor de rust.

Q2: Raduljica opent meteen met een and-one, SER +3.

21-21, geheel gelijk na 10 minuten. In de break weer een heel knap optreden van de ReD Foxes, een soort jungle act waar Jane (ja die van Tarzan) jaloers op mag zijn.

Wunderkind Satoransky van TSJ heeft 0p. en 2 p’s, dat had hij graag andersom gezien, na 8 min. in de wedstrijd. Hij gaat naar de bank.
Moeilijke en mooie layup van Markovic, en de eerste leiding voor SER: 19-18. Hun fans zijn niet heel talrijk, maar wel in de meerderheid. Ze laten zich nu duidelijk horen, ook omdat ze een and-one eisen (en niet krijgen).

Nogmaals Teodosic, helemaal door naar het bord. TSJ leidt nog wel, maar neemt toch een to bij 13-16. Vesely scoort daarna meteen, hij heeft er al 6, en Schilb zelfs al 8.

Raduljica komt niet langs Vesely (een mini-blockje zelfs). Dan Teodosic zelf maar: 9-14.

Na eerst een bijna-steal, meteen daarna een echte, en opnieuw Schilb met de run-out: verrassende 5-12 start van TSJ. Coach Djordjevic van SER, de oud-topspeler (inc. NBA), weigert voorlopig een to te nemen.

Prachtige and-one alley-oop van Schilb, TSJ laat het vlotte bb zien dat we inmiddels van hen kennen. De VW is goed: TSJ +5.

Een vroege T voor Kalinic, die van de ref nog eens uitgebreid uitleg krijgt, op welke manier hij die straf verdiende. TSJ leidt met 2-3.

Q1: TSJ opent de score, 0-2. Kalinic maakt 2-2. Het immense stadion is een stuk minder gevuld dan gisteren, toen o.a. FRA speelde. Toch is de hoogste ring wel weer heel aardig bezet.

De kids die de Moltenbal naar de referee brengen, worden met de dag kleiner. De schattige smurf van vandaag is bijna onzichtbaar in haar Beko-shirt, zoveel te groot is het 😉

Tomas Satoransky (no. 8) bij de Tsjechen is pas 23 jaar jong. Hij is nu al 1 van de beste point-guards van Europa. In een OT-wedstrijd in de vorige ronde, tegen Litouwen, vestigde hij een record met 15 assists. Ook blijkt hij een erg grappige speler met altijd leuke antwoorden tijdens interviews. Bij zijn werkgever Barcelona heeft hij zich zeer snel ontwikkeld: van bankspeler naar starter. Als PG helpt het wel, dat je 2.00 meter bent …!

Kan Jan Vesely het (weer!) doen voor de Tsjechen? Of is het vandaag bv. zijn teamgenoot Blake Schilb, bij wie ik uiteraard altijd aan zijn bijna-naamgenoot Ronald moet denken.

Afgaand op de FIBA-ranking, waar een gat van 35 plaatsen gaapt, zou SER makkelijk moeten winnen van TSJ. Maar ja: ook GEO stond hoger dan NL, en u weet ongetwijfeld nog hoe dát afliep!

We tippen af (Van Dale keurt dit hoogstwaarschijnlijk af…) om 18.30. Vanaf dan zitten we weer (letterlijk) bovenop de actie, en geven we u alle opmerkelijke momenten door.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.