CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG 2e kwartfinale, FRA-LET

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de 2e kwartfinale, tussen Frankrijk en Letland. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

Alle Franse fans gaan alvast staan, ze vieren de aanstaande overwinning. Die komt er, namelijk bij 84-70. Frankrijk had te veel power, zeker ook inside. Letland heeft een erg leuke ploeg, die fris BB speelt.
Sinds vandaag dus SPA en FRA naar de laatste 4. Zij spelen donderdag tegen elkaar. Net zoals de verliezers van vandaag, GRI en LET, die beide nog kans hebben op plaats 7 of beter, wat van belang is voor het Pre-Olympisch Toernooi.

Wie komen er morgen bij in de Halve Finale? Italië of toch Litouwen? Servië of toch de mannen van Tsjechië? De Italianen en Serviërs zien we als favorieten, kunnen zij dat waarmaken? Volg ons morgen weer vanaf 18.30, en hou via de homepage ook ons videoblog in de gaten. La France gagne, bonne nuit à tous ! À demain.

+13 voor FRA en nog een time-out voor de Letten. Dat heeft dan weer een extra optreden van de prachtige ReD Foxes als voordeel.

Letland bijt toch nog knap van zich af: -11 met nog 1.31, time-out FRA.
Te weinig tijd, deze 91 seconden, zou je zeggen.

De wedstrijd sleept zich naar het einde, het publiek snakt naar een mooi eindsalvo van hun Franse helden. Het is +16: 72-56 en Parker gaat er uit, waarschijnlijk definitief voor vandaag. Nog 3.00 te gaan.

Erg fraai block van Diaw, maar wel de o-reb en de and-one van LET.
Parker leidt zijn land met 18p, Diaw heeft er 14. Bij Letland zijn de punten vooral in de eerste helft gemaakt. Inmiddels hebben Janicenoks (15), en Bertans + Freimans (beide 11p.) de beste scorecijfers voor de Balten.

Tsja het kan niet elke wedstrijd zo’n feest zijn als bij FRA-TUR afgelopen zaterdag. Toen was het een galavoorstelling. De eerste helft nu is aardig geweest dankzij het goede en vlotte spel van LET. Daarna groef FRA wat dieper en wist het langzaam en gestaag boven te komen. Vooral dankzij Parker, en verder hard werken. Het is FRA +17, nog 5.30 te gaan.

Q4: de accu van de MacBook is even gespaard, en hier gaan we weer. FRA +14 inmiddels, het lijkt gespeeld. Mijn sympathieke Belgische buurman hier op de perstribune is inmiddels al vertrokken. Hij heeft diverse jaren Eddy Casteels, nu de bondscoach en hoofdcoach bij ZZ Leiden, meegemaakt bij Antwerp Giants.

De Franse fas heffen spontaan en a capella hun volkslied aan. U kunt het chauvinisme noemen. Ik noem het sfeer.

Een erg rommelig Q4, FRA +11, 56-45. De koek lijkt op bij Letland, en bij Frankrijk blijft Diaw worstelen.
Wel een prachtig hoogtepunt in dit kwart, de alley-oop op Gobert, die werkelijk VERWOESTEND hard dunkte. Zo’n dunk die je hoort, voelt, ziet. In Q3 maakte Letland slechts 7 schamele punten. Gehaast spel en schoten die nu wel goed ‘aangevochten’ werden door Les Blues, plus een De Colo die een goede fase kende halverwege Q3, en de achterstand van LET is wel zo’n beetje verklaard.

Na Q3 hoort (leest) u opnieuw van ons.

Rust, FRA +2, dankzij maar liefst de laatste 9 punten op rij door Tony Parkurrrrrr: 40-38.
Voorafgegaan door een fase waarin FRA bleef rommelen, dom en slordig balverlies lijdend. Zelfs twee airballs op rij (!!) door NBA-crack Evan Fournier, die bij Orlando een prima seizoen had. In die fase stond FRA nog 5 achter, 27-32.

Q2: ik ga even uit de lucht, meld me na Q2 weer, heb m’n MacBook-oplader vergeten … ;-( Tot snel!

Na Q1 is het 21-25, LET +4. Het publiek is talrijk maar ALLEEN fanatiek als FRA voor staat, en dat is het hele Q1 nog niet gebeurd. Een blitz-begin van LET dat ook inside goed door kwam: 79% schot, 11-14.

De refs gaan de beelden bekijken, LET maakt een p, het leek de vraag of dat nog binnen de tijd was. FRA krijgt 2 VW cadeau … Er wordt 0.9″ op de klok gezet. dat gaat niet helemaal goed, de klok loopt af, en nu staan er nog maar 0.3″ op.

Een snelle 3 van LET eroverheen, +6 en de ‘Haantjes’ vluchten in een time-out.

FRA en Batum verprutsen een 1-tegen-2 break, en LET scoort wel: 15-18. LET +3.

Wat een reus & wat een atleet is Rudy Gobert. Qua uiterlijk doet hij me aan Sam Bowie denken. De man die domineerde op college bij Kentucky, en toen welhaast vervloekt was door blessures, vooral in de NBA (Portland o.a.).

LET start met 6/7 FG’s, dat helpt.

Letland heeft gevaarlijke schutters. Die zetten de ploeg op 11-14.

And-one voor Bertans, de Letten springen brutaal naar een 5-10. Het FRA publiek is opeens een heel stuk stiller.

De wellicht beste speler van Letland, Kristaps Porzingis, die bij de Knicks gaat spelen, is er nog geeneens bij. Toch doet Letland het op dit EK uitstekend.

Zonder een ‘s’ achter je (achter)naam mag je je geen Let noemen, behalve de no. 10 dan, meneer Timma.

Q1, we zijn onderweg, Diaw maakt de 2-2.

De Fransen hebben hun thuisvoordeel nog eens extra aangezet, door duizenden gratis vlaggetjes uit te delen. En dan niet bepaald met de Lets vlag erop.

Het is en blijft een prachtig volkslied, de Marseillaise. Kippevel, 25.000 Fransen zingen het hier uit volle borst mee, wat een knalavond gaat dit worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.