CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG, 2e halve finale, SER-LIT

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de tweede halve finale, tussen Servië en Litouwen. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

Slechts 6-28 voor SER en 2-14 voor LIT qua driepunters.
Slechts 33% FG’s voor SER, daarmee ga je in principe nooit winnen. Bovendien -11 in de rebounds. Toch knap in de wedstrijd blijven hangen door +5 in gemaakte VW, en +8 qua beperken van de turnovers.
LIT was +18 in the paint, en als dan bij SER de 3 niet valt, is dat het recept om te winnen.

Spelers en fans van LIT zijn dolblij, zij gaan voor het goud tegen Spanje, én hebben een gegarandeerd ticket naar Rio op zak !!

LIT wint, 64-67, verdiend, het was de hele wedstrijd steeds een paar puntjes beter. Het speelde vooral meer als team, pakte iets meer loose balls, en nam de betere schoten.

Ook nu is de 2e mis, en SER komt niet meer tot een fatsoenlijk schot. Dat zagen we vandaag te vaak van hen.

1e raak ! 2e mis!!! en een hele domme “lay-up” van Bogdanovic die zichzelf al vaker overschatte vandaag. 2x voor Kalnietis, 1e: raak. LIT +3, nog 5.4″

Seibutis moet het gaan doen, als hij beide zou maken, zal SER de time-out nemen om daarna de bal verderop te kunnen innemen.

20.042 toeschouwers zitten punt van stoel.

Nog 13.7 Teodosic met een wereld-3punter ! Geen to voor LIT. Ja toch, hun laatste. SER heeft er nog 1. Zij staan 1 puntje achter, zelfs als LIT straks 2 VW zou maken, kan SER met weer een 3punter de verlenging forceren.

Nog 23.6″, LIT +4.

Seibutis doet alles alleen en mist. Geen p op Bjelica, hij mist, en Seibutis versiert slim de p met nog maar 4″ op de shotclock. Het was de 4e fout van Raduljica. Krijgen we weer OT of sleept Seibutis de finaleplek (en de OS 2016) uit het vuur??

Weer een 3 mis bij SER, Bogdanovic wil de held zijn, en dat lukt niet. Ook Seibutis mist, nog 1.19, p. op Teodosic, we schrijven de 2 punten vast op: SER -2. Ook Kalnietis nu 4 p’s.

LIT +4, nog 2.15.

Bjelica gaat naar de lijn, 5e p. voor Maciulis. Hee, het bolletje gaat weg, het is zijn 4e??? SER fans zijn er boos over.

Slim de refs onder druk gezet door Maciulis, p voor SER, mijn buren beginnen met dingen te gooien nu. LIT +5, nog 2.30.

Kalinic inside, LIT +2. Nog 3.00, en Seibutis scoort inside, LIT +4, ze hebben er als eerste 61.

Kuzminskas redt gelukkig de bal en scoort na een block door SER, LIT +4.

Ook een slordige cross-court pass van LIT, dus een steal van SER, uitmondend in 2x voor de flegmatieke Teodosic. SER -2, nog 4.08.

Zal degene, die het eerste de 60 haalt, gaan winnen?

Simpele steal van Maciulis, heeft de defense SER te veel krachten gekost om scherp te blijven aanvallen!?

Heel mooi blok, uit het niets van Markovic ! LIT houdt wel de bal. Het mist de lay-up.

Belangrijke 3 van Kalnietis, LIT +4.
Meteen een charge in het nadeel van Bjelica, LIT bal. Leek wel wat op flopping van de verdediger …

3 man bij LIT met al 4 p’s; geen een Serviër heeft er meer dan 3. Time-out voor LIT, nog 5.47. Het is niet altijd goed, maar sowieso heeeeeel intens, met zeer goede defense.

Dit gaat weer down to the wire mensen, SER -1, nog precies 6 min.

V’ciunas baalt, hij maakt een cheap foul in de o-reb, zijn 4e. Gaat hij naar de bank? Ja. En!! al de 5e teamfout van LIT, en zelfs pas 0 voor SER !!!

LIT weet het ook niet meer: 24″ overtreding, SER kan het gat verder gaan dempen.

Eindelijk weer eens een rake 3: Bjelica, SER -4, ongelooflijk hoe ze toch in de wedstrijd blijven hangen. Op basis daarvan zou je zeggen, dat ze ook nog gaan winnen!?!

Wel een mooie and-one na de dappere drive van Nedovic: SER leeft nog, -5, nog 7.32.

Geen teamplay bij SER, Teodosic komt te weinig aan de bal en er worden te moeilijke nood-3’s geprobeerd. SER schiet maar liefst 21 van de 25 bommen raak.

R’jica wil de VW gaan nemen, maar ze blijken voor Erceg. Die maakt de 2e, SER -8.

Raduljica beukt goed erlangs, maar mist de touch. Gaat SER überhaupt de 60 halen?? Het lijkt nu veel, +9 voor LIT, in zo’n low-scoring game. Nog 8.50.

Jankunas mag te makkelijk helemaal bij de ring komen: LIT +7.

Diverse spelers met 3 p’s: Teodosic, Bjelica, Raduljica, Maciulis, Seibutis, Kavaliauskas, Jankunas. Niemand nog met 4 p’s.

Er komt zo’n grote Head & Shoulders handdoek aan te pas om de bal te drogen. De LIT fans beginnen weer te fluiten: SER heeft de bal. De 3 uit de hoek valt niet. Dunk inside uit stand van Kuzminskas. Overhaaste 3, te moeilijk, van Markovic, te kort. Q3 is voorbij, LIT gaat van +1 bij rust naar +5 nu.

De bekende (grijzende) ref Luigi Lamonica zien we al een tijdje niet, dit kan ook te maken hebben met het feit dat ITA ver gekomen is als ploeg. Lamonica fluit in Zagreb vele wedstrijden, in de poule van NL dus.

o-reb SER na de gehaaste 3 van Bogdanovic, die overigens aardig speelt.

Mooie assist, pocket-passje op V’ciunas, die zijn 14e en 15e punt binnenduwt met een dunk: LIT weer aan kop met 1. See saw, baby ! Gaan we WEER een ‘prolongation’ (=overtime op zijn Nederlands) krijgen !?

De blonde krullen van Kuzminskas gaan richting de ring: hij dunkt de gemiste lay-up af, LIT -1, nog 2.42 in Q3.

SER verdedigt met hart & ziel, ze staan terecht voor, LIT komt er niet meer door heen, het kan alleen nog (f)rommelen.

LIT levert de bal in onder de EIGEN basket ! Markovic pakt het kado uit, SER +3.

3e p. voor Maciulis, die vrij onopvallend speelt; in de recente games liet hij meer zien dan vandaag. LIT -1 nu, na 2x voor Raduljica.

Erceg blijft op V’ciunas verdedigen, om zo Raduljica, die 3 p’s heeft, te ontlasten.

3 punter Bogdanovic, SER nog maar -1, het gaatje is weer gedicht, t.o. LIT, nog 4.40.

Toch kan LIT niet uitlopen, ook bij SER is de verdediging prima in orde. De punten zijn erg duur, vooral sinds de rust. Het is pas 2-5 in de eerste 4.36.

Teodosic probeert zijn team terug in de wedstrijd te schieten, maar hij mist nu enkele keren op rij. Zonder Raduljica heeft SER (te?) weinig opties. Tot overmaat van ramp(je) maakt Teo’ zijn 3e p. Hij gaat eruit, maar Raduljica komt er wel weer in.

Raduljica, de man met 3 p’s, blijft voorlopig bij SER op de bank. Erceg moet nu proberen V’ciunas af te stoppen. Koorknaap Kuzminskas speelt alles behalve zo: een mooie and-one, LIT +6. Half-blockje van Jonas V. meteen aan de andere kant, maar LIT verspeelt de bal in de aanval.

Q3: Block V’ciunas aan de ene kant en meteen een lay-up van hem aan de andere: LIT +3.

In de rust tracht de Servische ‘journalist’ te Skypen zonder headset, dat is toch wat lastig in een stadion met 20.000 man & 30.000 watt aan geluid.

Erg mooie lay-up van Bogdanovic, een heel mooi 2e Q, met duidelijk 2 gezichten: eerst LIT bovenliggend, totdat SER het helemaal omdraaide. We gaan rusten bij 34-35, LIT +1.

Zeer veel verdedigende druk door SER, dat helemaal terug is. 24″ overtreding van LIT, zij zijn even het spoor bijster, de plays lukken niet.

Erg wilde lay-up van SER, ze hebben een gelukje dat er een fout bij komt. Er wordt gevochten om iedere millimeter. 2x voor Teodosic, dat is een zekerheidje. SER -3, nog 39.2″

Balverlies LIT, men vangt de bal niet. SER dringt fel aan, kunnen zij het gat nog verder dichten?

Markovic krijgt een open 3, mist, en SER pakt de o-reb. Oei, een dubbelfout, met oa Raduljica, hij heeft nu al 3 p.’s! Hij moet eruit, en snel komt de grote Valanciunas erin bij LIT.

Kalnietis heeft reeds 6 assists (LIT).

2x Raduljica, SER -5.

Markovic voor 3, SER laat leven zien, -7, nog 2.02. Kavaliauskas maakt zijn 3e p. voor LIT, zijn naam klinkt als Kabeljauwskas.

17 rebs LIT, slechts 9 voor SER.

Alle ballen bij SER gaan op Raduljica, dat is toch vrij makkelijk verdediger. Bal naar LIT, en t.o. SER, nog 2.44 in de 1eH. Van de 10 pogingen gaan er bij SER maar 2 3punters in. LIT schiet 1/5 van ver.

Een GEWELDIG chase-down block van Kalnietis!! Daarna een goede steal van SER, maar ze hebben pech en kunnen de bal nèt niet controleren, waardoor V’ciunas de fout versiert. Hij krijgt 2x, SER heeft in korte tijd 3 teamfouten gemaakt. LIT +10.

Na 6 minuutjes in Q2 heeft LIT al 4 p’s, SER pas 2.

Hele! sterke drive van Kuzminskas, die tegen Raduljica weet te scoren. V’ciunas pikt daarna zijn 1e p. op. Zijn opponent Raduljica gaat 2x mikken, de LIT fans fluiten hem oorverdovend uit. Toch gaan beide raak: 23-32.

Erceg, de held uit de 1/4 finale moppert op de scheidsrechter. Verder is hij nog geheel onzichtbaar. Gescoord heeft hij nog niet. Teodosic wel, hij zorgt tevens voor 21-28 na een kleine 5 min. in Q2. V’ciunas blijft scoren, hij heeft er inmiddels 10, LIT op +9.

In de time-out worden de LIT fans woest, hun popsong wordt gespeeld, én begeleid door de fraaie ReD Foxes.

V’ciunas houdt de o-reb levend. En de score van Kuzminskas, time-out SER bij een -11.

Zeer veel beleving bij LIT, alle spelers, op het veld en op de bank, vuren elkaar aan.

2 knappe scores van de frêle Seibutis, bij de 2e lijkt hij eerst zijn verdediger een elleboogje te geven. de LIT fans gaan de SER ploeg steeds snerpender uitfluiten. LIT +9, mijn Servische buren zijn erg stil.

SER heeft moeite met scoren, pas 17p. na 12 min. Raduljica maakt zijn 2e p.

Naast me zit een Spaanse journalist, hij typt alles in Word, GEHEEL IN BLOKLETTERS.

Een intens en nog wat onrustig Q1 is voorbij: 17-22, dus LIT +5.

LIT zet een ruime zone neer. Nedovic scoort voor SER. Kalnietis met een verre 2.

Valanciunas is Raduljica voorlopig in alle opzichten de baas, hij blockt hem zelfs 2x op rij! Nog 1.15 te gaan, als Rudiljica zijn 1e p. maakt, op diezelfde V’ciunas.

NBA-man Bjelica met de knappe 3punter, daarna een dunk van Valanciunas, hij heeft 6 punten. Opnieuw Bjelica, en dan weer een dunk voor LIT: Kalnietis. Het is inmiddels 14-18, LIT +4.

SER schiet overhaast, de spelers vertrouwen elkaar niet voldoende om door te paasen. Aan de andere kant een wilde pass bij LIT, de bal zeilt het veld uit.

3punter voor Milaknis, het is 7-14, nog 4.25 en SER vlucht in een time-out. Litouwen speelt al diverse wedstrijden echt als team, ze lijken per wedstrijd beter te gaan spelen. In de voorronde verloren ze o.a. van België.

Vooral veel duwen en trekken, waarbij het lijkt dat SER net iets meer moeite heeft om legaal te verdedigen dan LIT.

Het aantal LIT fans is duidelijk groter dan het contigent Serviërs. Achter 1 van de baskets is weer een volledig vak voor de Litouwers bestemd. Ze juichen en trommelen non-stop. De neef van Catweazle, de olijke Litouwer met de lange rode baard, is ongetwijfeld ook weer van de partij.

Het is een zeer fysieke wedstrijd. Als je dan toch een p. maakt, kun je hem maar beter kiezelhard uitvoeren. Dat lukt aan beide kanten aardig.

Ik wil nu al mijn Servische ‘journalist’ buurman hartelijk bedanken, en wel voor 2 zaken:
– het overvloedige gebruik van wel heel goedkope after-shave (hoewel hij ongeschoren is gebleven)
– het overenthousiaste aanmoedigen van zijn land
Mijn dank is voor u.

De twee groepen supporters leven zich al helemaal uit. Scores over en weer bij de start, het is 7-7 na 2.30 gespeeld te hebben.

We zijn afgetipt.
Wordt het een duel tussen de 2 centers, Valanciunas en Raduljica? Het is in ieder geval Teodosic die de debatten opent, en zelfs met een 3punter: 3-0.

Tip-off is straks om 21.00.
Wie speelt zondag om 19.00 tegen Spanje om het goud !?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.