CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG 1e kwartfinale: SPA-GRI

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de 1e kwartfinale, tussen Spanje en Griekenland. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

Daar is de p op Gasol. 1e VW: raak, SPA +2. De 2e, mis, maar de 2.7″ zijn te weinig voor nog een fatsoenlijk schot. SPA wint verdiend met 73-71, het had een minder goed 3e kwart, maar speelde beter en effectiever als team en werd geholpen door de Griekse foutenlast.

Sloukas, die we de hele game nog niet gezien hebben, met een 3 na de zoveelste o-reb van Ante’. GRI slechts -1 met nog 4.1″. Time-out, dat gaat daarna een p worden. Geen van beide teams heeft nog time-outs over nu.

Calathes een heeeeele knappe 3. Hij maakt wel zijn 5e p, de SPA willen een u.
Hels gefluit, maar S-Rod maakt beide VW. SPA +4, nog 13.6″, dit moet ze lukken.
Time-out.

De 1e VW van Gasol stuitert er in 5x alsnog in! 2e is wel mis.

Bijna een 5″ overtreding voor SPA en dan een fout door Calathes op Pau, die ik iig niet zag …

Alle GRI staan helemaal stil en Spanoulis krijgt het (weeeeer) niet voor elkaar. Koufos denkt daarna de p te maken, maar zijn veeg raakt geen speler van SPA. Een knappe steal van Calathes, die goed op gang komt, GRI -4, time-out, nog 27.1″.

Balverlies SPA, Calathes met de snelle score, GRI -5.
Hij stuurt daarna Sergio R. naar de lijn voor 2 VW. SPA +6, nog 1.05.

Time-out, nog 1.19.

Sapnoulis forceert, mist de 3, dan blockt Calathes (!!!!) Gasol, en Ante’ kan voor de vrije dunk, maar hij maakt lopen. Wat een actie en wat een spanning. SPA nog +7.

SPA melkt de klok en de overtuigend spelend Mirotic versiert slim een fout in de o-reb, hoewel hij absoluut niet bij de bal kon. Hij maakt beide VW, SPA +7 met nog precies 2.00 min.

Raar balverlies bij SPA, Gasol kan het niet geloven. De GRI fans zetten nog maar weer een aan, en Ante’ redt met een o-reb. Noodschot Calathes, die wel de o-reb pakt, en meteen daarna lopen maakt: bal voor SPA.

De VW van held Spanoulis is veel te kort. De 2e gaat wel raak, GRI -5.

SP +6, nog 3.30.

GRI krijgt 3 kansen, en weet niet te scoren. SPA verdient 1 o-reb, en Mirotic weet de 3 niet te raken. Lopen door de Grieken, die zeer teleurgesteld zijn. Bourousis, de man met 4 p’s, komt Koufos aflossen. Dat is van zeeeeer korte duur, meteen een p op Mirotic, en Bourousis haalt zijn 5e kruisje.

S-Rod (Rodriguez) knappe 1-tegen-1: hij zoekt het lichaam van de langzamere Koufos op, maakt zo ruimte, en scoort de lay-up. SPA +4. Nog 5.16 min.

HELE lekkere fastbreakdunk van Mirotic, OVER Antetokounmpo heen. SPA weer voor, +3, na 2.17 in het laatste kwart. Uiteraard een time-out voor GRI.

Q4: Bourousis heeft al 4 p’s, verder niemand met meer dan 2. Tot nu: de Griek Zisis krijgt zijn 3e p aangemeten. Al 3 teamfouten van GRI dit kwart, binnen 55″. En Koufos de 4e teamfout, al na 59″.

Zisis met een hele knappe dipsy-do, kruip-door-sluip-door layup, GRI +4. Daarna een p op de ‘veteraan’, Felipe Reyes. SPA -2 met nog 1 aanval voor GRI, 22.6″ te gaan.

Gasol staat al op 23p en het 3e Q is nog geeneens voorbij, we spelen daarin nog 1.03.

Printezis speelt prima! Hij scoort opnieuw, GRI +4.

Het is een heerlijke see-saw game geworden, het gaat zig zag, de teams wisselen scores en daarmee de voorsprong uit. prachtige bal, net op tijd, van Bourousis inside, en Gasol die inside vecht bij de o-reb.

Na de switch de mismatch van Gasol tegen Spanoulis en ‘dus’ de score van Pau inside.

Rudy Fernandez is niet geliefd bij de fans, als hij er uit gaat, klinkt er (zeer) luid gejuich.

Wat is er met SPA ?? De alley-oop van uiteraard Spanoulis, op Koufos. Eroverheen een 3p van Pau, SPA -1 slechts.

Geweldig hoog block van Ante, en Printezis met een knappe lay-up eroverheen, de Arena ontploft, het “Hellas!” golft van de tribunes.

Een geduldige aanval van GRI, Calathes met de verre plate-voeten-3punter. In minder dan 3 min. heeft GRI de achterstand van 7p. weggepoetst !!!
Time-out SPA uiteraard, enter the ReD Foxes.

Ante’ kiest voor snelheid, en weer moet SPA een p maken. Kan GRI terugkomen met sneller spel? Spanoulis scoort en GRI nadert tot -3.

Hele mooie move van Gasol, maar!! Koufos blockt hem, bounce-pass GRI bijna gestolen, en toch kan Ante’ erlangs, en hij scoooooort + de bonus. De freebie gaat mis, GRI op -5.

Q3: Spanoulis redt GRI met een onmogelijke bail-out 3punter. SPA antwoordt met een 3 van Ribas.

De 2 bigs van Spanje, Mirotic en Gasol, maken samen 26 van de 39 Spaanse punten, dat is 2/3 dus. Bij GRI nog niemand in de dubbele cijfers; Printezis doet het netjes met 9, Ante’ heeft er 7, en verder springt niemand er nog uit. Antetokounmpo, die actief was (maar nog niet heel effectief) onder de borden, heeft al 9 rebs, waarvan 4 in de aanval.

Het teken van een kampioensploeg? Zuinig zijn op de bal. Slechts 3 turnovertjes in de 1eH voor Spanje.

Reboundoverwicht zegt niet alles, en soms niets: GRI +9 onder de borden en -7 in de punten. Uit de 7 o-rebs wist GRI maar 3 schamele puntjes te halen.
Het verschil zit hem dan ook in de executie. SPA net wat zuiverder vanaf de 2, de 3, en de VW-lijn.

Ik heb al eerder beweerd, dat NL (bewezen door de vroege uitschakeling van SLO, KRO, en GEO) in de allerzwakte van de 4 EK-groepen zat. Wordt dat nog eens onderstreept, als straks het trotse Griekenland zou sneuvelen tegen het vrijuit en gecontroleerd spelende Spanje !?

Enigszins verrassend, en zeer verdiend, SPA op +7 bij de rust, 39-32.
Vooral de defense op de Griekse spil Spanoulis is uitstekend, daarmee haalt Spanje effectief de angel uit de Griekse aanval.

Niet helemaal, Llull die zo goed startte, probeert een lay-up vanachter de 3p lijn, die niet raak gaat.

Nog 6.8″, kan SPA een ultieme, en opnieuw zo vloeiende, laatste aanval van het 2eQ laten zien?

Net op tijd, de score van Bourousis inside. Meteen daarna een steal op de inbounds door Calathes, maar die telt niet, er zou al een time-out zijn aangevraagd. Protest van de Grieken uiteraard, en tevergeefs.

Ge-wel-dige touchdown-assist op Gasol, nood time-out van GRI, dat op -9 staat met nog 36.3″ in de 1eH.

Zeer god uitgevoerde aanvallen van SPA, Gasol komt regelmatig vogelvrij voor makkelijke lay-ups. GRI lijkt te weinig verdedigende druk te kunnen opbouwen, om het de ervaren Spanjaarden echt lastig te maken.

Printezis, de tattooman, met een 3 en een knappe floater net voor het einde van de shotclock, daarna Gasol knap, SPA +6.

Spanoulis komt terug in het veld, hij zal GRI echt bij de hand moeten nemen. Ante’ is daar toch nog te jong voor, en de leiding zal uit de backcourt moeten komen.

Time-out GRI, ze hebben moeite inside, Koufos komt niet langs Gasol.
De zwaar bebaarde Mirotic maakt aansluitend meteen een 3 uit de hoek, SPA +7.

Het stadion loopt ondertussen aardig vol. De bovenste ring is al bijna geheel gevuld. Toch is het rustig. De dappere Griekse fans vieren altijd feest, maar zijn niet talrijk, en namens SPA lijken er weinig fans afgereisd te zijn naar Lille.

De laatste letter van ‘Antetokounmpo’ past niet op het scorebord, wellicht is dat de reden dat de speaker diens naam verkeerd lijkt uit te spreken.

Ante’ kan tot 2 maal toe de o-reb niet verzilveren. De NBA-spelers, zoals Ante’ en Gasol, hebben beide al ongestraft lopen gemaakt bij de dribbelstart. Prachtig hoe de 2 coaches, Scariolo (een Italiaan) & Katsikaris, misbaar maken als de refs daarvoor niet fluiten.

Sergio Rodriguez & Giannis Ante’ wisselen 3’s uit. Als Ante’ omhoog gaat, zelfs vanachter de 3p-lijn, ziet het er imposant uit.

Calathes met een lepe boogbal-lay-up voor de 14-14 na Q1.
Beide teams spelen nog erg voorzichtig, lange aanvallen, een soort aftasten.
Er werden geen time-outs genomen in het eerste kwart, ook de 2 coaches lijken hun kruit nog even droog te willen houden.
De ReD Foxes dansen, in smetteloos azuurblauw, een eigen interpretatie van de obligate sirtaki. Als zij het doen, is het nog wel te pruimen.

Een grapjas (NOT) op de tribune zit te fluiten met iets dat heel erg als een scheidsrechtersfluitje klinkt, wschl. een GRI fan want het gebeurt alleen als SPA aanvalt.

12-12 dankzij oa Koufos (inside en een jumpertje) en een block door Beul Bourousis.

Spanoulis, DE klasbak. 2 drives, 4 punten, GRI terug naar 8-6.

Na een lay-up van Gasol blijft GRI worstelen. Dit maal een 24″ overtreding.

Fernandez is zelfs gestart, dus Rudy speelt weer mee.

Ante’ met een plastic man beweging, hij uitschuif-armt de bal erin voor de 6-2.

Gasol (Pau dus) blockt Spanoulis en de bal is voor SPA via Mirotic (lekkere Spaanse naam ook).

Gasol dreigt maar Llull doet het: nog een 3p, 6-0.

Q1: Llull meteen voor de 3-0, en u spreekt dit gewoon als Joel hoor.

De speaker heeft het uitspreken van de naam ‘Antetokounmpo’ nog niet echt onder de knie.

Rudy Fernandez, de ervaren Spaanse dunker & schutter, loopt mee in de lay-upline. Eens kijken of hij vandaag weer inzetbaar is. In de 1/8e finale tegen Polen was dat niet het geval.

Goh dat Spaanse volkslied duurt lang zeg. De teams hebben nog 3.15 voor het laatste stukje warming-up.
Ref is maar weer eens de ervaren rot, Lamonica uit Italië. Er wordt ook een stukje Spaans gesproken door de MC.

Nog 7 minuutjes, de Griekse fans fluiten de Spaanse spelers uit tijdens het voorstellen.
De Spanjaarden geven straks een felrood petje aan hun tegenstanders, naast het gebruikelijke vaantje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.