CP3 by Basketball Totaal

LIVE BLOG, 1e halve finale, SPA-FRA

Net zoals tijdens de 5 wedstrijden van NL in Zagreb, ook nu een Live Blog. Ververs uw scherm (F5 of Apple R) om de allerlaatste updates, rechtstreeks vanuit Lille, te zien !
Alle gebeurtenissen rondom de eerste halve finale, tussen Spanje en Frankrijk. Live te volgen op dit blog !

Ververs / vernieuw (F5 windows, appeltje-R op Mac) deze pagina om de updates te zien !

***

Parker baarde een muis helaas, hij schoot 4-17 en, bijna nog erger, 1-4 VW. Hij had 3 turnovers tegen z’n 6 assists, en 10 punten.
Diaw schoot een fletse 2-7 voor 5 puntjes, Gobert netjes 13r, 2 blocks, 8 punten. Batum maakte een belangrijke 3p, maar was overall een zeer matige 3/14, en raakte eerst 6 VW op rij, alvorens de 3 aller, allerbelangrijkste, die op het laatst, te missen.

1 NBA-speler maakte het voor 200% waar (ik bedoel natuurlijk Pau G.), dat belooft wat voor de Bulls straks. De NBA-mannen bij FRA stelden, m.u.v. Batum, eigenlijk allemaal teleur. Fournier al wat langer, en vandaag kwelde de foutenlast hem. Parker lijkt toch echt te veel ingeleverd te hebben na de vele, vele NBA-kilometers op zijn teller. Diaw was redelijk onzichtbaar. Gobert enkele highlights, uit het plafond vallend, maar hij kan het zich absoluut aanrekenen dat Pau maar liefst 40 (veertig!!!) punten maakte in slechts 36 minuten.

Dus eigenlijk? was het een goede p. van Claver, op Batum, die 3 miste. De held die overtime afdwong, werd zo de schlemiel ;-(
Hij is ontroostbaar, en de Spanjaarden ‘bedanken’ het Franse publiek, nog wat zout in de wonde wrijvend.

Batum mist ze alle 3, SPA pakt eerst tijd, en UITERAARD is het GASOL die de bal dunkt, hij heeft maar liefst 40 punten !!!! en SPA wint verdiend met 80-75.

Batum mist! de 1e. En de 2e. Wat een kwelling voor het thuisland, de VW gaan ze de zege, de finale kosten.

Domme fout van Claver die nauwelijks speelde vandaag, en 3 VW !!! voor Batum.

Het publiek is stil van schrik, FRA laat het liggen op de VW lijn, 71% tegen de geweldige 92% van SPA.

Parker wordt geblockt ! SPA bal! Rudy mist, o-reb SPA, had ook een duwfout kunnen zijn, en “MVP” Gasol dunkt de bal binnen, SPA +3, nog 18.3″

dom balverlies FRA, dunk Gasol, SPA +1

FRA +1, nog 1.13.

5ep. Gobert, heeft hij lang genoeg gespeeld voor een Franse winst: 2 maal voor Pau.

Diaw heeft zenuwen, mist de 1e. Bij de 2e: raak, FRA +3. Nog 1.22.

2e misser Pau op rij, wel de o-reb voor SPA, Llull mist, p. van Pau, twee maal voor Diaw. Het publiek viert al, is dat voorbarig??

Prima block Gobert en de alley-oop-dunk ook door hem, FRA +2 !!!

Hmmm de refs houden het wel heeeeel kort, niet echt reclame voor het BB meer zo. Reyes foult, Batum maakt de 1e VW. De 2e is ook zuiver, 72 gelijk.

p’tje op Rudy F., die dat natuurlijk verkoopt als ware het een moordaanslag. Hij blijft wel koel bij de 1e VW. Bij de 2e ook, SPA +2, de OT is bijna half voorbij.

Knappe drive Llull, met wapperende haren, 70-70. Niemand bij SPA met meer dan 3 p’s. Wel 2 VW voor FRA, Tony mist de 1e. En de 2e is … ook mis!!

Parker met de step-through, FRA +2, kunnen ze doordrukken?

De listige Diaw legt in, en maakt gelijk.

OT1: Weer S-Rod, hij staat op. SPA +2.

OVERTIME ! En dat is het enige dat deze wedstrijd recht doet. FRA gaf het weg in Q4, oa door de vele p’s & sowieso het perfecte spel van Pau Gasol. Dankzij Batum maakte FRA heel knap gelijk, en de block van Gobert stuurde de wedstrijd naar de verlenging. Gaat de foutenlast de Fransen opbreken? Of is Spanje (lees: Gasol) te moe voor de 5min. extra?

Videoref is nodig, wschl. ivm de precieze stand van de klok. 66-66.
BLOCK op Gasol, bal naar FRA, nog 1.3 sec.!!! Geweldige dakgoot van Rudy (da)Gobert.

METEEN een wereld-3punter van Batum uit de linkerhoek, gelijk, nog 14.1″

GASOL gaat MVP worden zo, 32p. van de 66, da’s op 1 na de HELFT !!!

o-reb SPA. S-Rod met de prachtige lay-up, SPA +3, nog 16.6″ er zal een 3p. nodig zijn, en dus??? zal SPA de p. maken voor de 2 VW door FRA. Of zullen ze gewoon hard gaan verdedigen.

O-foul door de zo goed spelende De Colo, SPA nog +1, nog 47″, SPA bal.

o-reb FRA, Batum mist
Waarom??? Geen double team op Gasol??? Nu maakt hij de 64-63

FRA op 62-63, +1.

Erg moeilijke lay-up door Batum, hij verdient wat gelukkig 2 VW, nog 2.10 te gaan.
WHAT A GAME !!! Vooral spannend, niet zozeer goed.

Old skool hook Gasol, SPA +1 !!!!!!!!!!!!

Gasol blockt Gobert, FRA speelt met de 4 NBA-ers + De Colo.

SPA ruikt bloed, Gasol met de mega-slamdunk, time-out FRA, dat nog maar op +1 staat, na ooit een voorsprong van 11 te hebben gehad. De ‘grootste’ voorsprong van SPA was 2, namelijk de 2-0 na enkele seconden in Q1 !

Mismatch Reyes op Parker, en ‘dus’ weer een makkelijke p pro-Tony. Het a-capella volkslied schalt prachtig door de zaal, maar FRA mist na het melken van de shotclock.

Gaat een heet slot worden zo !! SPA dankzij de vele VW nu op -3, nog 4.00 precies.

Cheap foul pro-Parker, en aan de andere kant pro-S-Rod, die 2 VW krijgt omdat FRA dus in de penalty zit.

Goberts vervanger, Lauvergne, raakt besmet, hij maakt meteen ook zijn 4e p. FRA met 5 teamfouls, SPA pas 2. Gaat dat voor een bascule (kanteling) in de wedstrijd zorgen!? SPA op -5, nog 4.32″.

o-foul voor Gobert, zijn 4e p., hij gaat naar de kant met nog 4.50, krijgt SPA nu vrij(er) spel?

Gasol heeft al 22p. en krijgt 2 VW. Hij is daarna 12/14 van de VW-lijn, SPA -7.

Mirotic komt geeneens in de buuuuuurt van de ring met zijn ‘move’, en toch schreeuwt hij om een fout. Die krijgt hij terecht niet, time-out met SPA op -9.

Prachtige swish 3p. van De Colo, die zich tot MVP van de game aan het ontwikkelen is, met oa 14p. FRA +9, nog 6.36″ in dit 4e kwart.

Prima pull-up en ook te soft verdedigd door SPA: De Colo scoort en pakt ook nog een steal. Die levert gene punten op & Mirotic scoort eindelijk weer eens. SPA -6.

48-56, het voelt alsof SPA echt een paar kanonnen te weinig aan bord heeft, om FRA in de problèmes te gaan brengen.

Heel fraai en bekeken: De Colo met een alley-oop passje op Lauvergne (geen dunk), FRA gaat met +8 het 4e Q in.

Turnover FRA, loopfout. Weer een p, de VW houden SPA enigszins in de wedstrijd. Ze maakten er al 7 meer dan FRA.

Pau blijft VW verzamelen, en Lauvergne p’s: ook hij heeft er nu 3, net als NBA-man Fournier. SPA -8.

Parker pakt ZITTEND de o-reb: sometimes, it’s better to be lucky than good 😉
3p. voor Gelabale ! Het stadion scheurt uit elkaar. FRA +10.

Nog steeds geen enkele (!) Fransman in de dubbele cijfers qua scores, en toch leiden ze souverein met 7, nog 1.33″.

Lauvergne met de verre 2, FRA al op +8, mijn ‘journalist’buren rammen nog maar eens met de vuist op (mijn) tafel. 3p. voor Lauvergne, VIA HET BORD. Het stadion implodeert !!! FRA +11.

Wie kan Pau Gasol helpen met de scores? De grote Spanjaard heeft al 15p, S-Rod heeft er 7, en verder komt niemand boven de 5 uit. Tijd voor Mirotic, die zojuist overkookte, om zich te bezinnen.

Gobert let niet op de shotclock, lijkt lopen te maken, en krijgt zomaar 2 VW cadeau met de 24″ klok bijna op 0. FRA komt op +7, nog een kleine 4min. in Q3.

Parker scoort! FRA +5, de tent ONTPLOFT hier, time-out SPA uiteraard.

Mirotic laat zich gaan tegen Diaw en krijgt terecht de o-foul, en moet worden behoed voor ook nog eens een T.

Wat is er met de bal???? Een ENORME klustsituatie onder de basket van SPA, dat ontsnapt en balbezit heeft; maar meteen inlevert aan de andere kant: score De Colo.

Lucky bounce voor Gasol na een rainbow jumper, en LLull met de aansluitende score voor weer een gelijke stand, nu op 39, na 4min. in Q3.

Knappe steal van Batum, die er vandaag vaak goed tussen zit. LLull moet aan de noodrem trekken, en Batum maakt beide freebies. FRA +4.

Naast mij zit iemand met potlood en gum van alles bij te houden. Zou hij niet weten dat er hier op het Intranet real-time scouting te vinden is??

3p. voor Mirotic, FRA terug naar +1.

Weer een o-reb voor FRA, maar Parker kan de mismatch tegen Mirotic net niet uitbuiten met de score.

Batum opent de score van de 2eH met een 3punter na zijn eigen o-reb, FRA +4.

Q3: blijft het puntje-puntje? Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Het is vooral meeslepend door de intensiteit en de spanning, het spel is nog niet buitenaards, maar dat kan zeker nog komen.

Tevens heeft SPA een voordeeltje met de p’s, het heeft er pas 5, de Fransen al 10. Alleen Fournier (FRA) heeft er meer dan 2, namelijk drie stuks.

Al met al is FRA erg gevaarlijk met de steals en dus daarna in de transitie, en is het effectief met het mid-range schot van o.a. Parker, Gelabale, De Colo. Spanje speelt wat makkelijker als team, door assists af te leveren, en zuinig te zijn op de bal, slechts 3 turnovers: knap in zo’n beladen wedstrijd onder hoogspanning.

FRA heeft de laatste aanval nadat Rudy (F.) de verre en moeilijke 3p. miste. De Fransozen scoren niet meer, en gaan met +1 de rust in: 32-33.

SPA blockt 2x een Frans schot, de “journalisten” van nota bene het gerenommeerde l’Equipe vinden het moeilijk om in te zien, dat het gewoon een knappe actie van de Spanjaarden was. Meneer de buurman, wilt u iets minder hard op de tafel slaan, s’il vous plaît?

Rudy laat de SPA fans naast me gillen: hij maakt de 3, SPA komt voor, 32-31, en FRA neemt de time-out.

Gasol gaat vrolijker door met het scoren, hij heeft er al weer 13. Hij is topscorer van het hele EK.

MEGA-block van Gobert op Mirotic, FRA blijft dus op +4, en Parker maakt er +6 van. “Toni” begint los te komen.

Na de Spaanse misser, een geforceerde lay-up van S-Rod, zag De Colo de Spaanse p. al aankomen, hij probeerde weer 3 VW te versieren, maar het lukte net niet.

Llull krijgt weer geen fout mee, hoewel hij tijdens de lay-up onderuit zeilt.

FRA al met al weer naar +5, ‘dus’ moet Pau erin. Hij verdient meteen 2 VW, en Fournier al met zijn 3e! fout. Pau mist de 1e VW, het publiek vindt dat prachtig. De 2e gaat raak: 23-27.

Knappe 3 van Gelabale aan het einde van de shotclock.

SPA doet het netjes zonder Gasol, dus die blijft voorlopig nog even op de bank.

Mirotic zorgt dat Gelabale de inlegger verprutst. Coach Collet van FRA moet een time-out nemen om orde op zaken te stellen & rust te brengen.

Een 3 van Llull, SPA maakt het gelijk! 22 beide.

Llull lijkt gefould te worden, en in de tegenstoot probeert De Colo een fout op een 3p. te verkopen, maar de ref trapt er gelukkig niet in.

Q2: veel geworstel aan het begin van dit kwart, en wordt niks cadeau gedaan uiteraard. En zeker geen punten. Een p. op ‘veteraan’ Reyes. Hij brengt SPA naar -1.

17-20, FRA +3 na een heet Q1.

Fournier met een 3punter, da’s een heel stuk beter dan hoe hij tegen LET schoot (o.a. 2 airballs toen). FRA +6, nog 6.5″. Keurige 3punter voor Sergio Rodriguez, die ik dus afkort met S-Rod, ook al is hij geen honkballer.

Prima door S-Rod de dunk van Gasol voorgekookt, en daarna scoort Lauvergne uit de o-reb: FRA nog steeds +5.

Parker levert voor de 2e keer op rij de bal in. FRA +5, nog 2 min. in Q1.

SPA opent 3-11 met het schot, dat verklaart de achterstand, want FRA schiet 50%. Pau breekt de ban, het is 8-13.

Pau blockt Gobert, ondanks het slimme passje van Diaw.

Rudy is vreemd genoeg ontsnapt aan een U, ik had niet het idee dat hij ook maar enigszins de bal probeerde te spelen.

Steal en megadunk Batum, het publiek maakt een jankend gejuich van vreugde, FRA +7 en een harde bodycheck van Rudy (natuurlijk, hij) op De Colo na weer een steal door FRA. Time-out SPA.

NOODSCHOT De Colo vanaf 9 meter, na 23.9″ !!!! FRA +5.

Diaw werpt de niet-onaanzienlijke billen in de strijd om onder de ring ruimte maken (oftewel: de Charles Barkley-truc), het is 4-8, FRA +4.

2 maal de handige en vreesloze De Colo: FRA +2 met de 4-6 stand.

Knappe big men play van juist Gasol op juist Mirotic voor de 4-2 (FRA speelt ‘uit’ vandaag).

Gobert, van wie verwacht wordt dat hij Gasol en Mirotic ‘wel eventjes’ stopt, maakt de 2-2.

Spanje wint de tip, en een o-reb, en wie anders dan Pau Gasol met een jumpertje voor de 2-0.

“Allez, les Blues!” dondert het furieus vanaf de volgepakte tribunes.
Dit wordt of een slachting van Spanje, of een nek-aan-nek gevecht van 40 minuten lang. Er lijkt niets tussen te kunnen zitten.

De MC begint met een prachtige stunt: iedereen wordt gevraagd met zijn/haar mobieltje te zwaaien, de lichten gaan verder uit, een prachtige sfeer, een vroeg Kerstfeest !

Tip-off is om 21.00 NL tijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.