CP3 by Basketball Totaal

Litouwen en Servie naar kwartfinales WK

Litouwen en Servie hebben ook de kwartfinale behaald op het WK in Spanje. In een leuke en spannende wedstrijd was Nieuw-Zeeland net iets minder dan Litouwen. Het werd 76-73. Servie versloeg enigszins verrassend Griekenland met 90-72.

Tot aan de rust was Griekenland niet veel minder dan de Serven, maar in de derde periode werd de wedstrijd definitief opengebroken. Via kwartstanden 23-20 en 23-22 was er niks aan de hand. De tweede helft was Servie duidelijk een maatje groter. Het werd in de tweede helft 44-30 en de 92-70 eindstand.

Het probleem voor de Grieken was, dat Servie teveel spelers had die konden scoren. Liefst vijf spelers scoorden in de dubbele cijfers. Bogdanovic (21 pnt), Raduljica (16 pnt), Teodosic (13 pnt), Kalinic en Krstic (10 pnt)  en als Servie zo kan blijven spelen dan behoort een medaille tot de mogelijkheden. Bogdanovic en Teodosic zijn toch twee topspelers op het WK.

Litouwen won in de ronde van de laatste 16 nipt van Nieuw Zeeland. Het werd 76-71 voor Litouwen, die in de eerste helft geen enkel probleem had met de tegenstander. Het werd snel 20-9 en 28-14, maar daarna kwamen ze uitstekend terug. Een driepunter van uitblinker Webster (26 punten) zorgde voor zowaar een voorsprong voor Nieuw Zeeland. Litouwen kon zich herpakken en vocht zich naar een overwinning.

Valanciunas scoorde 22 punten voor Litouwen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.