CP3 by Basketball Totaal

Litouwen verslaat Rusland!

kamileDe tweede ronde op het EK dames laat zien dat er nog heel veel kan gebeuren. Kreeg eerder het voorheen indrukwekkende Wit Rusland de deksel op de neus, gister ging het zwaar favoriete Rusland de bietenbrug op tegen redactiefavoriet Litouwen.

De opening van de dag in Hongarije was het treffen tussen Slowakije en Servie. De ontmoeting liet twee teams zien die meer dan behoorlijk aan elkaar gewaagd ware. Via 23-21 en 19-19 was het bij rust 42-40, en in het derde kwart kwam Servie een puntje dichterbij. In de slotfase van de wedstrijd kon het alle kanten op. Sonja Petrovic nam de verantwoordelijkheid om de gamewinner voor Servie te maken met een sterke drive die de overwinning leek te betekenen. Zusana Zirkova gooide een hail mary voor de buzzerbeaterbeating buzzerbeater maar die ging net mis. Kristi Toliver had 23 punten voor de verliezers terwijl Danielle Page (prachtige Balkannamen) 14 punten 8 rebounds had voor de winners.

De ontmoeting tussen Rusland en Litouwen was een opmerkelijke. Rusland name een voorsprong van 17 punten in de tweede helft, en leek op elf minuten van de eindstreep naar een makkelijke overwinning te cruisen. Sterk schutterswerk van onder andere Kamile Nacickaite (19 punten 5 rebounds) bracht Litouwen echter terug in de wedstrijd, en met Litouwen ineens on fire van buiten kwam er ook ruimte inside voor de sterke Gintare Petronyte (20 punten). Maria Solopova schoot een regenboogje met iets meer dan 90 seconden te gaan die de Litouwers het gevoel gaf echt naar de overwinning te kunnen grijpen, en Rusland zal zichzelf achteraf vooral de 19 turnovers kwalijk nemen die duur bleken te zijn.

De ontmoeting tussen topfavoriet Spanje , titelverdediger ook, en Kroatië was eigenlijk een domper na twee mooie wedstrijden. Spanje maakte met een 13-0 run aan het begin van de wedstrijd duidelijk wat de bedoeling was en keek niet meer om op weg naar een ruime overwinning. Voor de Kroaten scoorde slechts Iva Sliskovic in de dubbele cijfers met 11 punten. Spanje kende vier speelsters in dubbele cijfers, en had er nog eens twee die slechts een lay up daarvan verwijderd waren. Leticia Romero, de aanjaagster van het Zilveren Spanje op het WK U17 in Amsterdam drie jaar geleden kwam acht minuten in het veld en scoorde vier punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.