CP3 by Basketball Totaal

Lisanne de Jonge wint met St. Joseph

Lisanne de Jonge heeft de eerste ronde van het NCAA toernooi overleefd. de Jonge won met haar St. Joseph van Georgia met 67-57.

De Jonge speelde niet, maar de blijdschap was er niet minder om bij de linkshandige guard. “Het excitement is heel hoog in het team! Het is de eerste keer in 13 jaar dat wij een eerste wedstrijd in het NCAA tournament hebben gewonnen. Iedereen in het team is heel erg trots. De ervaring is echt geweldig om mee te maken”.

De coach van St. Joseph speelde de hele wedstrijd met een kleine rotatie van zeven speelsters. Alle eerstejaars speelsters bleven aan de kant, maar dat deerde de Jonge niet.

Vanavond staat de bijna onmogelijke taak om van UConn te winnen. UConn is al jaren toonaangevend in het damesbasketball en heeft dit seizoen nog geen enkele keer verloren. Het is de absolute nummer één van Amerika.

“Het is hier allemaal heel professioneel en om in de arena van Uconn te mogen spelen is al een ervaring op zich. Je wordt op het toernooi echt behandeld als een ster en er zijn heel veel faciliteiten die je tot je beschikking hebt. Eten in de kleedkamer, tenuetjes die voor je worden gewassen, alles wat je maar wilt. Voor de trainingen en wedstrijden komen er camera’s in de kleedkamer en een aantal speelsters wordt geïnterviewd. Het zal dus erg lastig worden om een W binnen te slepen, maar we gaan er met het team alles aan doen om het ze zo lastig mogelijk te maken! Het is al geweldig om tegen zo’n goed team te mogen spelen! Spelen tegen de beste speelsters in het land. We zijn nu op weg naar de shootaround. Een uur trainen en ons zo goed mogelijk voorbereiden op Uconn vanavond!”.

iBasketball wenst Lisanne heel veel succes!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.