CP3 by Basketball Totaal

Lisanne de Jonge sterk terug in Eredivisie

Tweemaal werd er het afgelopen weekend aangetreden tegen de inmiddels vaste oefenpartner Oberhausen uit Duitsland. Het Duitse team herbergde vorig seizoen nog de Nederlandse Sharon Beld, maar zij speelt dit seizoen weer in Nederland (Loon Lions).


Vrijdag werd er geoefend in Oberhausen en dat leverde een verrassend kleine nederlaag op voor Lekdetec.nl: 71-69 voor de Duitsen. Gezegd moet worden dat Oberhausen aantrad zonder hun sterke Amerikaanse Reid, die zaterdag in de Arcushal in Wijchen wel acte de présence gaf voor de tweede oefenwedstrijd. En dat scheelde.

In Wijchen begonnen beide ploegen voorzichtig. Lekdetec.nl opende met een driepunter van Kris Biesters maar moest toezien dat Oberhausen onder leiding van center Reid (9 punten in het eerste kwart) het initiatief nam. De laatste minuten waren echter voor de Bemmelse formatie dat brutaal een voorsprong nam van 16-13, mede door 5 punten op rij van Jacobine Klerx. Maar een buzzerbeater bracht het verschil terug naar 1 punt: 16-15 na 10 minuten.

Veel balverlies leidde een periode in waarin Oberhausen weg kon lopen van Lekdetec.nl. De Duitse ploeg speelde scherper, schoot beter en gaf weinig weg in hun verdediging. De Bemmelse zoneverdediging kon Oberhausen niet afstoppen en bij de rust bedroeg de achterstand voor de Bemmelsen 10 punten: 28-38.

Het derde kwart kreeg het publiek een beter schouwspel voorgeschoteld waarbij Lekdetec.nl sneller en gevarieerder aanviel. Lisa Schoen schoot met scherp vanaf de rand van de bucket en maar liefst 4 driepunters (Yordi Kathmann, Gabrielle van den Bosch en 2x Lisanne de Jonge) vielen goed. Oberhausen ging goed mee in het hogere tempo en omdat Mrs. Reid niet te stoppen was voor de Bemmelse verdediging (ze scoorde 12 punten in deze periode) waren de gasten uit Duitsland net de betere in het derde kwart: 24-26, waarmee de stand op 52-64 kwam na driekwart van de wedstrijd.

Lekdetec.nl bleef ook in de laatste periode goed partij bieden. Regelmatig werd er iemand vrijgespeeld in de bucket van Oberhausen en dat leverde scores op van Rowan Bouwmans, 2x Jill Bettonvil en Lisa Schoen. Maar Oberhausen bleef goed gebruik maken van de gaten die de Bemmelse verdediging hen regelmatig bood. Een sterke fase van Lisanne de Jonge (7 punten op rij) bracht de ‘thuisploeg’ dichterbij waardoor er een draaglijke nederlaag op het bord stond in het eindsignaal: 70-83.

Lekdetec.nl liet regelmatig zien mooie aanvallen te kunnen spelen en veel scorend vermogen in de ploeg te hebben. Verdedigend was het af en toe te naïef en werden de speelsters uit Bemmel te gemakkelijk in de luren gelegd door de slimme Duitse speelsters. Maar al met al een goed resultaat, in ogenschouw nemend dat de sterke center van Oberhausen 35 punten liet aantekenen en voor de verdediging een maatje te groot was.

Scores: Lisanne de Jonge 20, Lisa Schoen 12, Jill Bettonvil 10, Gabrielle van den Bosch 7, Kris Biesters 7, Jacobine Klerx 5, Rowan Bouwmans 4, Yordi Kathmann 3, Karin Kuijt 2.

Bron: Batouwe Basketball

Foto: Wim Wilmers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.