CP3 by Basketball Totaal

Lions wint ook van Grasshoppers

Loon Lions is nog steeds ongeslagen na vier wedstrijden. De Lions wonnen in eigen huis met 78-70 van De Wit Grasshoppers. Moeiteloos ging het niet: met rust stond het Katwijkse team nog voor met 29-37.

Kim Hartman scoorde 16 punten voor Loon Lions, Belinda Bos had er 15, Sanne van Dongen 13 en Sharon Beld 10.

Kim Hartman: 15 punten

Bij Grasshoppers viel Sonja Kuijt op met 22 punten, waarbij ze 6 driepunters raak mikte. Ingrid van der Plas was de enige andere Katwijkse in de dubbele cijfers met 10 punten.

Coach Laki Lakner was niet bepaald tevreden na de wedstrijd. “Op de training boeken we wel vooruitgang, maar vanavond zag je er weinig van terug. Het tweede kwart was dramatisch, met een run van 0-15 om onze oren. In de tweede helft speelden we iets beter, maar nog lang niet goed.”

Beau Baars opende de score van achter de driepuntslijn en de Lions kwamen op 9-3. Het eerste kwart eindigde met een kleine voorsprong van 19-14.

Fieke Ligthart: 9 punten

In de vijfde minuut van de tweede periode maakte Sharon Beld 29-22, maar vervolgens lieten de Lions Grashoppers 15 punten scoren en keken in de rust tegen een 29-37 achterstand aan.

In de vijfde minuut van het derde kwart staat het dan nog 41-47, vooral dankzij Sonja Kuijt, die voor Grasshoppers de ene na de andere lange-afstandsbom binnenschiet. Twee scores van Sharon Beld en vijf punten van Beau Baars brengen de Lions dan weer op voorsprong: 50-47.

Sanne van Dongen: 13 punten

Kuijt maakt dan met haar vijfde driepunter 50-50, maar dan trekt Loon Lions de wedstrijd definitief naar zich toe. Aan het eind van de periode staat het 59-52.

In de laatste fase houden de Lions hun tegenstanders op afstand. Door achtereenvolgende driepunters van Molly McDowell en Kim Hartman wordt het grootste verschil 76-59, maar vervolgens weten de Katwijksen het gat toch weer te verkleinen tot binnen de tien punten.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.