CP3 by Basketball Totaal

Lions wint in Rotterdam

Milou Dekker vs Molly McDowell in rebound foto Loon LionsLoon Lions was donderdagavond in Rotterdam te sterk voor Lintex-Binnenland/Rotterdam (52-60). De basis voor de Landsmeerse overwinning was het ijzersterke verdedigende werk. Met name in het tweede kwart, waarin Binnenland slechts 5 punten werd toegestaan.

Fieke Ligthart en Belinda Bos (2 driepunters) waren allebei goed voor 13 punten. Myrthe Beld scoorde 10 punten (2 driepunters) in veertien minuten.

Bij Lintex-Binnenland/Rotterdam was Zera Butter topscorer met 20 punten (2 driepunters).

“Ons game-plan was vandaag helemaal gericht op een hechte en gesloten verdediging”, sprak coach Laki Lakner na afloop van de wedstrijd. “De uitvoering is goed gelukt. We hielden Binnenland op 52 punten en daar ben ik uitermate tevreden over. Aanvallend had het wel ietsje beter gekund. We kwamen nu tot 60 punten, maar had natuurlijk liever gezien dat we tot 70 punten zouden komen.
En ik ben natuurlijk ook tevreden met het feit, dat we door deze overwinning op gelijke hoogte zijn gekomen met Lekdetec.nl”

Ayla Simdorn en Randell van der Lee waren nog niet voldoende hersteld om te kunnen spelen. Myrthe Beld daarentegen wel, echter beperkt tot maximaal veertien minuten.

Lintex-Binnenland/Rotterdam opende sterk en nam gelijk een 8-2 voorsprong. Onder aanvoering van captain Molly McDowell kwam Loon Lions vervolgens op gelijke hoogte, 8-8. Waarna Zera Butter met drie veldscores en een driepunter haar team op 20-8 zette. Belinda Bos en Myrthe Beld bepaalden de kwartstand op 20-12.

In het tweede kwart was er eerst een benutte vrije worp van Marlous Nieuwveen, waarna achtereenvolgens Belinda Bos vanachter de boog raak schoot en Fieke Ligthart zeven punten op rij liet noteren, 21-22. Binnenland kwam niet meer door de ijzersterkte Landsmeerse verdediging heen en wankelde. Marlous Nieuwveen hield haar team vanaf de vrije worplijn op de been. Voor heel even, want een driepunter van Myrthe Beld leidde een 2-10 run in. Ruststand: 25-32.

Na de rust kwam Binnenland scherper uit de kleedkamer en vocht zich tot drie maal toe tot één punt verschil terug. Eerst van 25-32 naar 33-34, vervolgens van 33-37 naar 36-37 en tot slot van 36-40 naar 40-41. In de laatste minuut zorgde Fieke Ligthart voor een verschil van drie punten, 40-43.

Het laatste kwart speelde Loon Lions soeverein uit. Op de juiste momenten lieten Belinda Bos (44-50) en Kim Hartman (50-57) een driepunter noteren. Lintex-Binnenland/Rotterdam probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar liep zich keer op keer vast op de hechte verdediging. Met twee rake vrije worpen zette Nadine Boesaart de eindstand op het bord, 52-60.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.