CP3 by Basketball Totaal

Lions wint eerste duel finale

Loon Lions heeft de eerste wedstrijd in de finaleserie tegen Lekdetec winnend afgesloten. In een spannend duel won de thuisploeg met 60-57 van de dames uit Bemmel.

Het schot van Karin Kuijt ging mis in de zoemer (airball) en Laki Lakner kon opgelucht adem halen. De stand in de best of seven serie is 1-0 voor Lions. Het was geen mooi duel, maar wel spannend. Woensdag is wedstrijd 2 wederom in Landsmeer.

En Lekdetec zal zich nog even achter de oren krabben, want winst behoorde zeker tot de mogelijkheden en twee minuten voor tijd stond het team van Rene van der Wielen nog 56-57 voor. In de laatste minuten ging het mis. En kansen waren er zeker, want het duurde vijf minuten voordat de thuisploeg kon scoren in de vierde periode. Het mocht van geluk spreken, dat de achterstand slechts 51-55 was, want achteraf lag hier de kans voor Lekdetec om de wedstrijd te beslissen. Maar de dames in het zwart waren simpelweg te slordig met de kansen en een onsportieve fout van Klerx deed de wedstrijd definitief in het voordeel vallen van Lions.

En dat was spijtig voor Lekdetec, die de eerste finale ooit in de play-offs speelde. Het thuisvoordeel blijft voor Lions.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.