CP3 by Basketball Totaal

Lions winnen er een en verliezen er twee in Luxemburg

ProBuild Lions speelt dit weekend een toernooi in Luxemburg.

De eerste wedstrijd ging tegen de organiserende vereniging Amicale Steinsel. Deze wedstrijd wonnen de Lions met 55-32. Het eerste kwart nog werd verloren met 8-10, maar de andere drie kwarten zijn gewonnen. De energie tijdens de wedstrijd was van hoog niveau, er werd snel en attractief gespeeld.

Coach Ilija Bozovic gaf alle speelsters speeltijd en allen wisten zij te scoren. Molly McDowell scoorde 13 punten, Sanne van Dongen 11 en Anete Horelika 9 punten.

Coach Bozovic vond na afloop dat het team zich goed aan het game plan had gehouden. “Wij hebben verschillende segmenten die wij hebben getraind toegepast tijdens deze wedstrijd. Dat ging heel redelijk”, aldus de nieuwe hoofdcoach.

In de loop van de middag was er een shooting contest, waaraan namens ProBuild Randell van der Lee en Beau Baars deelnamen. Beiden deden het uitstekend.

Om 18:30 uur speelden de Lions een de wedstrijd tegen de Miami Strum, een Amerikaans gelegenheidsteam waarvan de speelsters een contract in Europa proberen te krijgen en zich dus individueel wilden bewijzen. Het werd daardoor een fysieke run-and-gun wedstrijd. Het eerste kwart verloren de Lions met 12-6, het tweede kwart werde gewonnen met 4-10 en het derde en vierde kwart eindigden gelijk.

Het eindresultaat was 40-40 en de winnaar moest komen uit vrije worpen. Van elk team moesten vijf speelsters een vrije worp nemen. De shoot-out eindigde in een 4-2 overwinning voor de Amerikaansen, die daarmee de wedstrijd wonnen.

Ilija Bozovic: “Wij waren in deze wedstrijd niet goed geconcentreerd, maar er waren toch positieve punten bij de jongere speelsters. In dit fysieke geweld van de Amerikaansen konden zij uitstekend meedoen.”

Anete Horelika scoorde 13 punten, Krista Bridina 8 en Nadine Boesaart 6 punten.

Ook de laatste wedstrijd tegen Basket Esch uit Luxemburg ging nipt verloren. ProBuild startte slecht en kwam na het eerste kwart op een 6-13 achterstand. De volgende drie kwarten werden gewonnen, maar de Luxemburgsen bleven aan de goede kant van de score.

“Wij waren meer bij de les en hebben meer aspecten van ons game plan uitgevoerd”, aldus coach Bozovic, die wederom al zijn speelsters in het veld liet komen. “Maar uiteindelijk bleek het eerste kwart bepalend te zijn voor deze wedstrijd.”

Sanne van Dongen scoorde 10 punten, Molly McDowell en Nadine Boesaart 8 punten en Anete Horelika 7.

Vandaag spelen de Lions tegen de Belgische kampioen Belfius Namur Capitale. Er wordt gespeeld voor plek 5/6.

Onderweg naar Luxemburg (foto Nadine Boesaart)

Onderweg naar Luxemburg (foto Nadine Boesaart)

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.