CP3 by Basketball Totaal

Lions verslaag landskampioen Binnenland

Loon Lions boekte zaterdagavond een 72-58 overwinning op Lintex Binnenland Rotterdam. De Lions blijven ongeslagen aan kop van de eredivisie.

Fraai was de wedstrijd tegen de regerend landskampioen niet. Het spel van de LIons kenmerkte zich aanvankelijk door missers en vergissingen.

“Verdedigend staan we er meestal wel”, zei coach Laki Lakner na afloop. “Maar aanvallend was het vaak rampzalig. Natuurlijk missen we Myrthe en Randell, maar ook zonder hen hebben we veel mogelijkheden en moet het beter kunnen.”

Sharon Beld, 12 punten

Gelukkig voor Lakner en zijn team speelde Binnenland ook niet heel erg goed. Zera Butter, toch vaak een plaag voor de verdediging van de Lions, kwam deze wedstrijd niet verder dan vijf punten. De nieuwe Amerikaanse Tae’lor Purdy scoorde 15 punten, net als Shari Jeffrey.

Bij Loon Lions waren ook twee speelsters met 15 punten: Molly McDowell en Kim Hartman. Sharon Beld en Fieke Ligthart hadden beiden 12 punten.

Loon Lions kwam op een 9-4 voorsprong door een driepunter van Kim Hartman, maar even later stond Binnenland aan de goede kant van de score: 11-15. Door driepunters van Molly McDowell en Kim Hartman eindigde het eerste kwart met een 21-16 Landsmeerse voorsprong.

Het tweede kwart was voor Binnenland. Epiphany Etienne schoot drie jumpers raak voor Loon Lions, maar in de zesde minuut stond het 25-28 in het voordeel van Binnenland. Twee driepunters van Molly McDowell tegen het einde van de periode konden niet voorkomen dat de Rotterdamsen de kleedkamer konden opzoeken met een voorsprong van 33-35.

Sanne van Dongen

In het derde kwart kwam Loon Lions scherper terug in het veld en bevochten een flinke voorsprong. In de zevende minuut scoorde Fieke Ligthart 49-39, maar aan het einde van de periode was Binnenland weer genaderd tot 51-45.

Rianne de Roos wist in de vierde minuut van de laatste periode vanaf de vrije worp-lijn de stand zelfs weer gelijk te trekken: 53-53. Een 13-0 Landsmeerse run besliste vervolgens de wedstrijd. In de negende minuut maakte Kim Hartman 66-53. Daarna werden nog wat scores uigewisseld, maar dat was niet meer van belang.

 

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.