CP3 by Basketball Totaal

Lions verkleinen gat met Lekdetec

Door een 60-54 overwinning op koploper Lekdetec hield Loon Lions uitzicht op de beste positie bij aanvang van de playoffs. Het verschil met de koploper had zes punten kunnen worden, maar het werden er twee.

De Lions hadden het grootste deel van de wedstrijd de bovenhand, ruim zelfs, maar kregen het in de vierde periode nog even lastig toen Lekdetec gelijk wist te maken en een zenuwslopende laatste fase afdwong.

Sharon Beld blonk uit met een double-double van 23 punten en 13 rebounds, Fieke Ligthart had er 14 en Kim Hartman scoorde 10 punten. Bij Lekdetec verzamelde Karin Kuijt 16 punten en Jacobine Klerx 10.

Sharon Beld, 23 punten en 13 rebounds

Karin Kuijt opende de score, maar Sharon Beld begroef de volgende aanval een driepunter en zette de Lions op voorsprong tot in het vierde kwart. Sharon Beld scoorde 9 van de eerste 11 punten voor de Lions en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de 19-10 stand na het kwart.

Zes achtereenvolgende punten van Kim Hartman in de tweede periode brachten Loon Lions op 31-14. Een score van Jill Bettonvil en een driepunter van Yordi Kathman bepaalden vervolgens de ruststand op 33-19.

In de eerste twee kwarten lieten de Lions aan beide zijden van het veld flitsend basketball zien, maar in de derde periode daalde de aanvallende productiviteit aanzienlijk. Fieke Ligthart bracht met zes opeenvolgende punten het verschil op 39-19, Jacobine Klerkx maakte in de vijfde minuut 39-21, maar daarna volgde een scoreloze periode van vier minuten. Pas in de negende minuut pakte Gabriëlle van den Bosch de draad weer op, 39-23. De kwartstand werd 42-24.

De vierde periode had vanuit Landsmeers standpunt een formaliteit moeten worden, maar dat was alles behalve het geval. Gabriëlle van den Bosch bracht in de derde minuut met een driepunter het verschil terug tot enkele cijfers, 43-34, en vanaf dat moment was het weer een wedstrijd.

In de zevende minuut scoorde Jil Bettonvil 48-40 en benutte Jacobine Klerkx twee vrije worpen, 48-42. Driepunters van dezelfde Bettonvil en Klerkx zorgden vervolgens voor een gelijke stand: 48-48.

Dat leverde twee zenuwslopende laatste minuten op, waarin de Lions het overwicht weer terug wisten te winnen, vooral dankzij de inspanningen van Sharon Beld, die als go-to speelster haar verantwoordelijkheid nam en niet faalde vanaf de vrije-worplijn.

bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.