CP3 by Basketball Totaal

Lions u16 toont zich van sterkste kant tegen Jumpers

Als slotwedstrijd op de eerste dag van het NK U16 in Katwijk kwamen twee ploegen in actie tegen elkaar die vooraf in de verschillende media als de te kloppen teams werden gezien. Jolly Jumpers had redelijk indruk gemaakt tegen RTC Noord terwijl Almonte het Landslake Lions moeilijker had gemaakt dan verwacht dus de kampioen uit Rayon Oost leek de favoriet om ongeslagen het tweede weekend in te gaan.

En na vijf minuten was er van die verwachting niets meer over. Met Denise Bloemkolk als dirigent aan het roer knalde Landslake Lions op knappe wijze over Jumpers heen. Bloemkolk was niet te stoppen voor de Tubbergse defense die via Pien Kamphuis wel een paar keer doorkwam, maar na het eerste kwart een 6-17 achterstand moest toestaan. De ploeg uit Landsmeer liet zich van een vele betere kant zien dan in de eerste ontmoeting met Almonte, en liet zien over meer dan alleen de internationals te beschikken zoals daar weer de efficiente Quinty Kuijper was die weer aan hoog percentage afrondde, en de sterke en atletische Denise Sijbrands die gaatjes dichtte waar ze kon en niet vergat om haar puntjes mee te pakken. Tot 12-35 had Jumpers niets in te brengen bij de kampioen van Noord Holland, die toen ineens even geen grip meer had op de atletische Noelle Droste die goed doorkwam en gebruik maakte van haar atletisch vermogen. Toch liep Lions nog zes punten uit in die laatste minuten voor rust en stond er een veelzeggende 22-47.

Na rust zagen we twee drietjes van Denise Bloemkolk met een score vooraf, waarna Anke Waaijer voor Jumpers liet zien even uit hetzelfde hout gesneden te zijn: back to back threes voor een 30-55 tussenstand. Een 13-2 run van Lions, met als orgelpunt een drietje van de goed spelende Lisanne Bonnema zette de stand op 32-68 waarmee de strijd wel gestreden was. Na 35-72 aan het begin van het laatste kwart was die laatste periode er vooral één voor de statistieken. Bij 51-86 klonk de zoemer en konden de voorbereidingen op het finaleweekend beginnen, met twee grote favorieten voor de titel: De Wit Grasshoppers en Landslake Lions.

Scores

Jolly Jumpers: Anke Waaijer 8, Beyza Okayben 4, Lieke Sonder 2, Noelle Droste 14, Sigourny Rensink 6, Pien Kamphuis 10, Birte Steggink 7.
Landslake Lions: Denise Bloemkolk 21, Quinty Baars 8, Quinty Kuiper 12, Lisanne Bonnema 10, Lindsay Pengel 6, Lisanne Timmer 3, Epiphany Etienne 5, Lauren Metz 7, Naomi Blok 3, Denise Sijbrands (foto) 11.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.