CP3 by Basketball Totaal

Lions U16 grijpt de titel

Voor volle tribunes troffen zaterdag om zes uur ‘s avonds de beste U16 ploegen van het toernooi tot dan toe: Landslake Lions en De Wit Grasshoppers elkaar. Een ontmoeting tussen twee ploegen die beide ongeslagen het toernooi waren doorgekomen. Een ontmoeting waarin twee verschillende spelstijlen elkaar gingen bespelen, en teams die elkaar kenden uit de afgelopen jaren op de verschillende NK’s.

De sterk openende Mia Hordijk opende de score voor Grasshoppers en Lauren Metz deed hetzelfde voor de ‘thuisploeg’. Daarna kwam Moniek Kraaijenoord goed door met een threepointplay en daarna was het antwoord aan Lions. Opererend vanuit een strak en sterk georganiseerde defense, liep de ploeg van Johan Kaal break op break tegen Grasshoppers en de volgende tussenstand was dan ook 5-10. De goed spelende Simone Verbeek kwam twee keer sterk door voor Grasshoppers, dat Denise Bloemkolk wel redelijk had weten af te sluiten, maar daarbij wel veel kracht verspeelde, en een aantal andere speelsters makkelijk zag scoren voor de Landsmeersen. Naomi Blok was bijvoorbeeld moeilijk af te stoppen in het eerste kwart, zodat na tien minuten Lions een gaatje van zeven punten had opgebouwd.

Tegen de 1-3-1 zone van Lions ging in het tweede kwart het kaarsje voor de gastvrouwen van het toernooi wel een beetje uit. Terwijl Lions bleef scoren, via bijvoorbeeld Lisanne Bonnema en de slimmer aanvallende Bloemkolk, kwam voor Grasshoppers bijna niemand door. Mia Hordijk en Simone Verbeek probeerden het wel voor de ploeg van Rick van Zelst, en ook Naomi van Duijn viel in positieve zin op door veel steals te pakken, maar scoren was er niet bij tegen de Landslake Luchtmacht. Lions ging dan ook met een op het oog comfortabele 36-20 voorsprong rusten, maar een kleine run van Grasshoppers zou het momentum zomaar de andere kant op kunnen doen kijken.

Zo hoopten de toeschouwers in ieder geval. Maar die hoop kwam bedrogen uit. Lions was namelijk helemaal niet van plan om het nog spannend te maken. Via Naomi Blok werd het 40-22 en leek de wedstrijd rijp voor een slooppartij van Katwijk tot aan Sporthal Vinkenhuizen en terug.  Naomi van Duijn en Noor Driessen zorgden echter voor acht van de tien laatste punten van het kwart en brachten Grasshoppers terug naar een achterstand van 47-32. Een puntje minder dan bij rust dus, en met nog maar één kwart te gaan ging de tijd dringen.

De druk moest omhoog in de verdediging , maar Denise Bloemkolk was inmiddels aardig op gang gekomen en wist als ze dan niet scorend doorkwam toch met grote regelmaat haar teamgenoten vrij te zetten. Een tweetal niet heel logisch geschoten maar wel rake driepunters openden haar kwart en daarmee was het verschil 57-34. Simone Verbeek met een threepointplay zette de Gele Trein in gang. Het werd 57-43 voordat het Quinty Baars was die weer doorkwam voor de inmiddels grote favorieten. Omdat Grasshoppers toch moeilijk aan de punten kwam was de schade te overzien in de slotfase voor Lions dat soeverein en koel bleef, en gezien over twee wedstrijden dan ook een meer dan terechte kampioen was.

Scores:
Lions: Denise Bloemkolk 19, Naomi Blok 14, Lindsay Pengel 14, Epi Etienne 7, Lauren Mets 2, Lisanne Bonnema 5, Quinty Baars 3.
Grasshoppers: Yara Paulides 2, Mia Hordijk 15, Noor Driessen 9, Simone Verbeek 7, Anouk Peeman 2, Moniek Kraaijenoord 10, Naomi van Duijn 8.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.