CP3 by Basketball Totaal

Lions toch in Eredivisie

Loon Lions speelt komend seizoen wel in de Vrouwen Basketball League (VBL). Nadat de club uit Landsmeer zich in een eerder stadium had teruggetrokken uit de eredivisie voor vrouwen, heeft een constructief gesprek tussen het nieuwe bestuur van de Lions en de Nederlandse Basketball Bond ertoe geleid dat Loon Lions in het seizoen 2015/’16 wel op het hoogste clubniveau uit zal komen. Daarmee blijft het aantal clubs in de VBL op zeven.

Donderdag 22 juli jl. had René Bakker, de nieuwe voorzitter van Loon Lions, in het Huis van de Sport in Nieuwegein, een onderhoud met een afvaardiging van de NBB, waaronder bestuurslid topsport vrouwen Fred van Urk en technisch directeur Esther Wender. Mede dankzij dit goede, positieve en open gesprek heeft het bestuur van de NBB besloten Loon Lions alsnog toe te laten tot de VBL.

Nadat het toenmalige bestuur van Loon Lions half juni de bond te elfder ure had laten weten niet meer in de VBL te willen uitkomen, is in de weken daarna door NBB op meerdere manieren geprobeerd Loon Lions binnen de VBL te houden. Die pogingen vonden helaas geen gehoor. Het inmiddels nieuw aangetreden bestuur van Loon Lions betreurde het feit dat er niet werd ingeschreven voor het aankomende seizoen. Dit leidde tot een beweging binnen de club, waarbij veel mensen alsnog toezegden om allerlei verschillende functies wederom te willen vervullen. Daardoor staat er een organisatie die waarborgt dat Loon Lions komend seizoen op een volwaardige manier kan uitkomen op het hoogste clubniveau bij de vrouwen.

In het gesprek kwam ook het door Loon Lions verspreidde persbericht van 17 juni j.l ter sprake, waarin de nodige kritiek werd geuit op de NBB. Het nieuwe bestuur van Loon Lions heeft een hele andere grondhouding. In het gesprek tussen de  club en de NBB is overeengekomen dat Loon Lions graag meewerkt aan de door de basketballbond nieuw ingeslagen weg. Dat betekent concreet medewerking aan de activiteiten van het Nederlands vrouwenteam (wekelijkse training en deelname aan de EuropaCup). Het nieuwe bestuur vertrouwt erop dat de eigen speelsters en dus de club hier profijt van zullen hebben. Daardoor kan het in het persbericht genoemde argument dat Loon Lions te weinig speelsters heeft om een team te formeren van tafel. Het is nu aan Loon Lions om zo spoedig mogelijk afspraken te maken met speelsters, zonder dat de overige teams in de VBL daar nadelige gevolgen van ondervinden en in de problemen komen. Overigens is Loon Lions van plan met zoveel mogelijk speelsters uit de eigen opleiding te gaan spelen.

René Bakker: “Een club als Loon Lions hoort gewoonweg op het hoogste niveau te spelen. We zijn dat ook verschuldigd aan onze supporters, vrijwilligers, en de meiden die in onze jeugdopleiding zitten. Het was even crisis in Landsmeer , maar ik ben er van overtuigd dat we er sterker uit zijn gekomen. Uiteindelijk wil iedereen maar één ding: het vrouwenbasketball in Nederland op en hoger niveau brengen.”

Het Nederlandse vrouwenbasketball heeft baat bij sterke verenigingen binnen de VBL. Het bondsbestuur is dan ook verheugd Loon Lions wederom te mogen verwelkomen in de eredivisie. De NBB kijkt uit naar constructieve samenwerking met het nieuwe bestuur van Loon Lions.

2 reacties

 1. Mijn Felicitaties gaan van Harte uit naar het nieuwe bestuur van Lions.
  René Bakker , Harry Roele , Marc de Jong & Ruud Nassette die de scherven
  die door de Sabrina Oudkerk Pool veroorzaakte patstelling glansrijk en op
  een geweldige wijze binnen enkele dagen weten op te ruimen , chapeau heren. 😉
  Uiteraard juich ik het van Harte toe dat we gelukkig toch nog weer zeven Teams in
  de competitie zullen hebben en Lions die al 20 jaar in de Ere Divisie zitten horen
  er natuurlijk gewoon bij. Als we nu ook iets wat meer Lokale identiteit in de selectie
  zouden krijgen zou dat helemaal fantastisch zijn. Vanuit Beek en Donk succes en maak er een leuk seizoen van. 🙂

  • Wat schadelijk toch dat een doorgedraaid bestuur bijna het eredivisiebasketball om zeep had geholpen. Gellukkig is er zelfs in Amsterdam Noord een zelfreinigend effect ontstaan. Hulde en succes komend jaar!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.