CP3 by Basketball Totaal

Lions slaan eerste slag

In de eerste wedstrijd van de finale 2015 trok Loon Lions in een spannende wedstrijd aan het langste eind met een 60-57 overwinning op Lekdetec. De 600 toeschouwers in het Landsmeerse ICL zagen het verschil tussen beide teams nooit groter worden dan zes punten.

Sharon Beld was met 22 punten de enige Lions in de dubbele cijfers. Kim Hartman had 9 punten en Molly McDowell 8. Bij Lekdetec scoorde Lisanne de Jonge 13 punten, terwijl Jacobine Klerx er 12 liet aantekenen.

Sharon Beld, 22 punten

Ondanks de kleine winstmarge was coach Laki Lakner niet ontevreden. “We speelden wel goed, vond ik. Lekdetec is normaal een veel-scorend team en we hielden ze onder de 60 punten. Dat was de doelstelling en die hebben we gehaald. Zelf creëerden we genoeg open schotkansen, dat was ook OK. Alleen hadden we er wel wat meer in mogen schieten, maar daar doe je weinig aan tijdens een wedstrijd.”

Lekdetec kwam in het eerste kwart op een 6-12 voorsprong en leidde na de periode met 13-16. Al snel nam Loon Lions de leiding over. Sharon Beld maakte met een fraaie 360-graden-beweging 20-20 en even later zette Beau Baars met een driepunter van uit de hoek de Lions op een 26-22 voorsprong. Bij het aanbreken van de rust stond het verschil van vier punten nog steeds op het bord, 37-33.

Ook in het derde kwart bleef het scoren aan beide zijden een moeizame aangelegenheid. Tegen het einde van de periode nam Lekdetec door een score van Lisanne de Jonge de leiding weer over (48-49), maar Molly McDowell schoot met een driepunter de kwartstand naar 51-50.

Tijdens het vierde kwart wisselde de leiding een aantal keren, totdat Myrthe Beld met een drive in de achtste minuut 58-57 op het bord zette. En onsportieve fout van Jacobine Klerx op Fieke Ligthart leidde in de negende minuut tot twee geslaagde vrije worpen plus balbezit, 60-57. Er volgden binnen een minuut drie time-outs, die niets aan de stand veranderden. Een driepuntspoging van Karin Kuijt enkele seconden voor het eindsignaal trof geen doel.

Bron: Loon Lions

Fotoalbum: Tine Sierink

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.