CP3 by Basketball Totaal

Lions op matchpoint

Loon Lions is zo goed als zeker Nederlands kampioen bij de dames. Ook de derde wedstrijd werd weer gewonnen door de dames uit Landsmeer. Het werd in een spannende wedstrijd 53-59 voor Loon Lions.

De serie staat nu op 3-0 voor Loon Lions. Lekdetec zal dus vier wedstrijden op rij moeten winnen om de eerste titel te behalen. En in de vorm waarin de ploeg momenteel aan het basketballen is, geeft niet of nauwelijks hoop.

Het sprankelende basketball is verdwenen en de ploeg speelt angstig basketball. Uiteraard ontregelt Lions het spel van de dames uit Bemmel, maar na drie wedstrijden is daar nog geen reactie op gekomen.

In de competitie scoorde Lekdetec ruim 78 punten thuis per wedstrijd, maar tegen Lions waren de punten duur en moeizaam.

Het geeft de serie weer in een notendop. Vanavond ging de wedstrijd gelijk op en waren de punten duur. Aan het begin van de vierde periode was de stand slechts 44-43 in het voordeel van Lekdetec.

Maar de ploeg stortte helemaal in en scoorde in ruim 8 minuten slechts 4 (!) punten. Ook Lions speelde niet geweldig maar scoorde iets beter. Een 4-11 zorgde voor de 48-54 voorsprong vlak voor tijd. Lekdetec deed nog pogingen om dichterbij te komen, maar het mocht niet baten.

De eindstand werd 53-59 en Lions vierde de overwinning alsof de titel al binnengehaald werd. En dat was waarschijnlijk ook wel het geval.

lakner

Woensdag kan de ploeg van Laki Lakner de titel definitief meenemen naar Landsmeer. Voor Bemmel rest ‘win or go home’

Foto: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.