CP3 by Basketball Totaal

Lions ontsnapt in Katwijk

Het kostte wat zweet en misschien wel meer dan vooraf verwacht, maar uiteindelijk hield Loon Lions het hoofd koel in Katwijk en wisten ze de ontmoeting met De Wit Grasshoppers met 54-61 te winnen.

De Lions hadden de mazzel dat de zieke Randell van der Lee na een hele week niet trainen toch haar vizier scherp had staan, en voor 14 punten tekende. Kim Hartman tekende voor 17 punten en Anete Horelika liet weer flarden van haar playoff performance van vorig jaar zien met 13 punten en 13 rebounds.

Grasshoppers opende scherper dan de titelverdediger, en had na een paar minuten een 8-4 voorsprong, maar Randell van der Lee trok haar team op gang voor een 8-14 stand aan het eind van het eerste kwart. Hoewel de Lions het tweede kwart openden nam daarna de thuisploeg het heft in handen en liepen ze weg naar een voorsprong van 22-18. In de buzzer voor rust knalde Kim Hartman nog maar eens raak voor de ruststand van 22-21.

Na de rust leek Lions het momentum te pakken door een voorsprong van maximaal negen, maar de formatie van Ivo Boom herpakte zich, en hield stand. Wat heet, puntje voor puntje kwamen ze zelfs terug naar 38-42 en begon er in Cleyn Duyn zowaar iets van Playoff Sfeer te broeien. Lions kon niet weglopen, en De Wit Grasshoppers had net niet het gochme om de aansluiting helemaal te maken. Loon Lions liet Grasshoppers terugkomen tot maximaal 54-57 maar daarna was het Anete Horelika die de eindstand op de borden zette.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.