CP3 by Basketball Totaal

Lions niet opgewassen tegen St Katelijne Waver

De tweede wedstrijd van het Belgische weekend van Loon Lions ging tegen St Katelijne Waver. Altijd een lastige tegenstander, want het is een fel team dat op het randje speelt en soms daarover.

“Voor Loon Lions een goede graadmeter,” aldus assistent-coach Johan Kaal. “Wat lukt op trainen, en tegen Willebroek, lukt dat ook tegen St Katelijne?”

Nee dus. De Lions verloren met 71-51. Johan Kaal: “Deze wedstrijd werd duidelijk waar het verdedigend en aanvallend nog aan schort. Verdedigend zijn er teveel bad habits die eruit moeten. Aanvallend wordt niet goed gelezen wat de tegenstander doet en wat de reactie zou moeten zijn.”

Maar, aldus de assistent-coach: “Interessant weekend voor de ploeg. Positieve uitschieters waren Beau Baars in de eerste wedstrijd en Epiphany Etienne over het hele weekend. Epiphany laat met haar 15 jaar zien dat ze opgewassen is tegen de druk die SKW oplegt. Dat is een opsteker voor haar en voor ons.”

Fieke Ligthart kon spelen. Haar enkelblessure bleek toch mee te vallen. Molly McDowell scoorde 9 punten en Sharon Beld 8.

In het eerste kwam Loon Lions snel op een 12-2 achterstand. Daarna volgde een herstel, maar aan het eind van het kwart kijkt het Landsmeerse team toch nog tegen een 22-16 achterstand aan.

In de tweede periode wordt Looon Lions op alle fronten afgetroefd. “Verdediging niet op orde, aanval slecht verzorgd”, zo vatte Johan Kaal het euvel samen. “Verkeerde beslissingen tegen de press. Intensiteit twee niveau’s lager dan de tegenstander.”

Het resulteerde in een ruststand van 45-24.

In het derde kwart gaat het wat beter. De Lions weten een hogere intensiteit aan de dag te leggen en de wedstrijd gaat gelijk op. Het verschil van rond de twintig punten blijft gehandhaafd: 57-36.

De vierde periode geeft hetzelfde beeld te zien. Uiteindelijk leidt Loon Lions een flink verlies van 71-51.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.