CP3 by Basketball Totaal

Lions makkelijk langs Grasshoppers op

lionsLoon Lions behaalde in eigen huis een eenvoudige overwinning op De Wit Grasshoppers. Met rust leidden de Lions al met 46-38, waarna een 83-63 zege volgde.
Kim Hartman scoorde 17 punten, waaronder drie driepunters. Sharon Beld had 16 punten, Fieke Ligthart 14 en Molly McDowell 10.
Bij De Wit Grasshoppers was Janine Guyt met 22 punten de productiefste speelsters. Fleur Kuijt scoorde 13 punten voor het team uit Katwijk.

De wedstrijd ging in de eerste fase nog gelijk op. Het trio Kuijt, Kuijt en Guyt hield de bezoeksters in de race tot het begin van het tweede kwart. Nadat de eerste periode was geëindigd in een 21-17 Landsmeerse voorsprong scoorde Sonja Kuijt met een driepunter 26-24. Nadine Boesaart liet even later 32-24 aantekenen, maar een tweede driepunter van Sonja Kuijt zorgde voor 32-27. Beau Baars sloeg in de zevende minuut van het tweede kwart voor het eerst een serieus gaatje met een driepunter vanuit de hoek: 39-30. Bij het aanbreken van de rust was er niet veel veranderd aan de marge, 46-38.

Nog even kwam Grasshoppers in de buurt, toen Janine Guyt in het derde kwart van achter de boog 50-45 scoorde, maar vervolgens gingen de LIons in een snel tempo met de wedstrijd aan de haal. Een 17-6 run bepaalde de stand na het derde kwart op 67-51.

De vierde periode was daarna een formaliteit. Kim Hartman schoot in de vijfde minuut met een driepunter het verschil naar 20 punten. Molly McDowell verdween met vijf fouten naar de bank en junior Denise Bloemkolk mocht vanaf de spelverdeelsterspositie de Lions naar de overwinning leidden, waarbij er niets meer aan de marge veranderde.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.