CP3 by Basketball Totaal

Lions makkelijk langs CTO

Loons Lions had in de laastste competitiewedstrijd weinig moeite met het CTO. In eigen huis wonnen de Lions met 71-47. Molly McDowell en Kesha Mosley scoorden beiden 17 punten, Randell van der Lee had er 12 en Kim Hartman droeg 11 punten bij.

Belinda Bos maakte na een jaar blessureleed haar rentree bij Loon Lions en scoorde 5 punten.
Bij het CTO was Asa Kantebeen met 10 punten de enige speelster in de dubbele cijfers.
Nadine Boesaart opende de wedstrijd met een driepunter, waarna Loon Lions snel doorstoomde naar een 11-3 voorsprong. Molly McDowell mikte aan het eind van het kwart een driepunter raak om 22-8 op het bord te zetten. Kim Hartman bracht de eindstand van de periode met een vrije worp op 23-8.

In het tweede kwart wist het Amsterdamse talententeam weer wat terug te krabbelen door een aantal driepunters raak te schieten. Met rust was de Landsmeerse voorsprong geslonken tot 34-22.
Ook de derde periode was voor de bezoeksters, maar de Lions bleven ruim aan de leiding. Kim Hartman, Randell van der Lee en Molly McDowell maakten 40-22 en Hartman zette even later met een driepunter 43-24 op het bord, maar het CTO besloot het kwart met een 1-8 run, waardoor de stand na het derde kwart op 51-40 kwam.
In de vierde periode drukten de Lions het gaspedaal wat verder in. Belinda Bos scoorde een midrange jumper en onmiddellijk daarop een driepunter om 60-44 te maken. Kim Hartman en Molly McDowell zorgden vervolgens voor een verschil van 20 punten: 64-44. Vijf achtereenvolgende punten van Keshia Mosley brachten de marge op 25 punten, 69-44.

De wedstrijd was toen wel gespeeld, al brachten de laatste drie minuten nog wat commotie nadat een CTO-speelster bewust maar onbestraft de bal tegen het lichaam van Mirthe Meskers wierp. Coach Ilija Bozovic zijn boze reactie hierop werd echter door het arbitrale trio wel opgemerkt en bestraft met een technische fout.
Omdat Lekdetec later op de avond won van Grasshoppers zal het CTO de tegenstander zijn van Loon Lions in de halve finale van de playoffs.

bron: http://www.loonlions.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.