CP3 by Basketball Totaal

Lions laat het liggen in den Helder

Loon Lions is de play-offs begonnen met een nederlaag. De kleinst mogelijke weliswaar, maar de stand is 1-0 voor Dozy Den Helder. In sporthal de Sportlaan werd het 55-54.

Fieke Ligthart was weer terug en dat was te merken. Ze was overal in de verdediging en liet 20 punten en 7 rebounds aantekenen. Tanya Broring scoorde 14 punten. De rest van het team was ook goed voor 20 punten en dat was misschien wat te weinig. De Lions ondernamen dertien driepuntspogingen, die geen van alle succesvol waren.

Verdedigend deed Loon Lions het deze keer goed. De Lions waren attent, werkten hard en maakten het de thuisploeg moeilijk.

Fieke Ligthart, 20 punten

Fieke Ligthart, 20 punten

De wedstrijd was ongemeen spannend. Het scoren ging tot het eind gelijk op. Loon Lions kwam goed uit de startblokken en kwam op een 0-6 voorsprong. Beide teams verdedigden intens en kwamen moeizaam tot scoren. Na het kwart stond Loon Lions met 7-14 voor.

Het verschil van ongeveer 7 punten bleef een minuut of zes in stand, tot een 6-0 runnetje Dozy bijna langszij bracht. De rust brak aan bij een stand van 30-30.

Het derde kwart gaf geen ander beeld te zien. De voorsprong wisselde regelmatig en het verschil werd nooit groter dan 3 punten. Marlous Nieuwveen bracht met een jumper de Lions aan de leiding bij het einde van de periode, 44-45.

Met nog 5 minuten in de wedstrijd maakte Jose Verhulsdock met een vrije worp 50-50. Maxime Essenstam antwoordde vanaf de lijn, waarna Anete Horelika vanuit de hoek een dodelijke driepunter los liet: 55-50 met nog 2:30 te spelen.

Tanya Bröring, 14 punten

Tanya Bröring, 14 punten

Een score van Fieke Ligthart en twee vrije worpen van Corine Manuputty bracht Loon Lions weer op 1 punt, met op de klok nog 50 seconden. De volgende aanval van Den Helder eindigde in Landsmeers balbezit. Tessel van Dongen kreeg de bal, kon kiezen tussen een drive en een lastige driepuntspoging. Ze koos voor de laatste optie, maar miste. Helders balbezit volgde en pakweg 20 seconden lang slaagden de Lions er niet in een fout te maken. En toen klonk het eindsignaal.

Zaterdag een nieuwe kans, opnieuw in Den Helder, waar de wedstrijd om 20 uur begint. Steun van het Landsmeerse publiek helpt, zo bleek vanavond.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.