CP3 by Basketball Totaal

Lions imponerend langs RTC Noord op

Een week geleden had Landslake Lions een wedstrijd goed spel laten zien en eentje mager. Tegen RTC Noord zou de ploeg van Johan Kaal moeten laten zien uit welk hout ze gesneden waren. Kampioenskandidaten of wellicht een moeilijkere situatie. Het werd een interessante leuke ontmoeting met twee ploegen die graag wilden basketballen.

En hoewel verdedigen daar ook bij hoort, lag de focus bij beide teams in het begin van de wedstrijd vooral op aanvallen. Yfke Hoek van de Groningers en Denise Bloemkolk namens Lions trokken de kar in een eerste kwart waarin beide teams vol gas gaven op de aanval, en zo een score haalden waar nog weinig ploegen aan waren gekomen in een kwart op dit toernooi. Na tien minuten stond er een 19-24 stand in het voordeel van de Noord Hollandse Kampioen op het veld, maar kon de wedstrijd nog alle kanten op. Bij de ploeg uit Landsmeer moest namelijk wel heel veel komen van Denise Bloemkolk die niet afgestopt werd door de Groningers en zo kon scoren ‘at will’ bijna. Van die 24 punten kwamen er namelijk 16 van Bloemkolk!

Groningen kon in het tweede kwart echter de sneltrein uit Landsmeer niet volgen en een een 12-2 run in Landsmeers voordeel de laatste twee minuten voor rust was dan ook niets minder dan een ‘Vorentscheidung’. In die run maakte Lauren Metz voor Lions grote indruk door aan beide kanten van het veld haar team aan te jagen. Via 32-52 kwamen beide teams aan bij de rust en moest coach Nieboer van Groningen nadenken over wat er nodig was om het beeld van de wedstrijd te kantelen. De ploeg van Yfke Hoek en co slaagde daar aardig in, en kwam terug tot 43-54 op een score van Demi Mulder. Zou het dan?

Het antwoord was simpel en samen te vatten in 3 cijfers: 16-2. De run, die doorliep het laatste kwart in deed de wedstrijd definitief op slot , en de Landsmeerse formatie hoefde niet eens voluit te gaan om dat gat neer te zetten. De bankspeelsters konden mooi minuten maken en daarmee de starters vers houden voor de finale tegen de Wit Grasshoppers later op de dag.

Scores:
RTC Noord: Carmen Dijkhuis 2, Yfke Hoek 20, Ires van de Wal 7, Rosa Vreugd 6, Milou Vennema 6, Demi Mulder 7, Imran Ertegul 2, Rixt Stoelwinder 11.
Landslake Lions: Denise Bloemkolk 30, Quinty Kuiper 10, Lisanne Bonnema 4, Lindsay Pengel 4, Lisanne TImmer 3, Epiphanny Etienne 11, Lauren Metz 17, Naomi Blok 6, Denise Sijbrands 3.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.