CP3 by Basketball Totaal

Lions imponeren niet tegen Almonte

De talentenformatie uit Landsmeer, onder leiding van Johan Kaal was met een zekere reputatie naar het NK gekomen in Katwijk, en opende het toernooi tegen Almonte, dat eerder op de dag nog positief verrast had tegen de Wit Grasshoppers. De kampioenen uit Rayon Zuid deden dat tegen de kampioenen uit Noord Holland -tegen traditionele powerhouses als Hoofddorp en Den Helder, mind you- opnieuw.

Hoewel de opening van de wedstrijd duidelijk voor het sterk verdedigende Lions was, wist Almonte zich toch in de wedstrijd te knokken via center Tessa Schellekens die de eerste punten voor haar ploeg liet aantekenen en bij 10-10 was het weer gelijk. Beide ploegen wisselden baskets uit via Epiphany Etienne en Tessa Schellekens zodat de 12-12 stand na tien minuten vrij logisch was. Almonte nam het initiatief en kwam met 19-16 voor, voordat een 10-1 run, die Lions nam aan de hand van de dynamische guard Denise Bloemkolk de wedstrijd plooide. Dat mocht je toch zeggen met de 24-19 tussenstand voor Landslake Lions? Of dacht Almonte daar toch anders over? Dat bleek wel het geval te zijn want een threepointplay van Bo Teulings bracht de Eindhovense ploeg weer op 26-23. Bij 30-25 kwam de rust, en na rust sloot Landslake Lions weer de verdediging, en werd het 36-25.  Center Tessa Schellekens bracht Almonte toch weer terug in de wedstrijd naar 38-32, maar aan het begin van de laatste periode was het toch weer tien punten: 45-35.

Extra druk in de Landsmeerse verdediging brak de Eindhovense weerstand, want Lindsey Pengel  nam haar ploeg vanaf de bank bij de hand, en kreeg goede steun van Quinty Kuijper en zo waren het de speelsters die van de bank kwamen in de veelgeprezen Landsmeerformatie de uiteindelijk riume overwinning lieten pakken: 70-47.

Scores:
Landslake Lions: Denise Bloemkolk 13, Lindsey Pengel 12, Quinty Kuijper 11, Lauren Metz 8, Epiphany Etienne 8, Lisanne Bonnema 8, Naomi Blok 6, Denise Sijbrands 2, Quinty Baars 2.
Almonte: Tessa Schellekens 14, Bo Teulings 10, Famke Hermans 6, Jonne van Oosterhout 5, Lana Punselie 5, Jans van de Ven 5, Tessa de Graaf 2.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.