CP3 by Basketball Totaal

Lions consolideren koppositie door winst op Jolly Jumpers

Loon Lions heeft zich vast aan kop genesteld door een 77-80 overwinning op Jolly Jumpers. Het enige team dat de Lions met een competitieweek te gaan nog kan bedreigen is het CTO. Maar dan moet het talententeam in de komende week zowel van Binnenland als van Loon Lions zelf winnen, de laatstgenoemde wedstrijd zelfs met meer dan 13 punten verschil.

Het had weinig gescheeld of Loon Lions had een onverwachte nederlaag geleden in Twente. De koploper en landskampioen kwam min of meer met de schrik vrij.
Coach Ilija Bozovic was dan ook bijzonder ontevreden. “De felheid ontbrak; Jolly Jumpers toonde meer vechtlust dan wij. We verdedigden slecht en werden regelmatig verslagen in de 1 tegen 1. Met de play-offs in zicht wordt het nu echt tijd dat we scherp worden, anders gaan we nog een lastige periode tegemoet.”

Eén speelster was in elk geval wel scherp: aanvoerder Molly McDowell. Zij scoorde 25 punten, pakte 6 steals en deelde 6 assists uit. Randell van der Lee had 19 punten en Anete Horelika scoorde haar elfde double-double op rij met 15 punten en 12 rebounds.

Loon Lions startte niet slecht en stond na het eerste kwart op een 13-27 voorsprong. Maar in het tweede kwart begon Jolly Jumpers aan een inhaalrace die in het vierde kwart voltooid werd.
Met rust stond het 37-43. In de derde periode liepen de Lions weer wat uit, 53-67.

Aan het begin van het vierde kwart trok Jolly Jumpers de stand gelijk met een 2-16 run: 69-69. Even later kwam het Tubbergse team op hun eerste en enige voorsprong van de wedstrijd, 71-70.
Op zo’n moment staat Molly McDowell vaak op. De aanvoerder scoorde de laatste tien Landsmeerse punten van de wedstrijd op rij en bezorgde haar team daarmee een krappe maar belangrijke overwinning.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.