CP3 by Basketball Totaal

Lions blijven ongeslagen

Loon Lions speelde eigenlijk maar één goed kwart. Toch wisten de Lions in de Amsterdamse Sporthallen Zuid een 62-64 overwinning te behalen op het CTO.

Sharon Beld leidde de Lions met 16 punten. Denise Bloemkolk en Molly McDowell scoorden beiden 11 punten. De Lions scoorden een nogal magere 34.9% uit het veld, 29,6% van achter de driepunstlijn en 62.5% van hun vrije worpen. Geen cijfers om over naar huis te schrijven dus, ook al niet omdat het vaak ging om vrije schoten en layups.

Sharon Beld, 16 punten

Coach Laki Lakner was dan ook niet erg tevreden na de wedstrijd. “We hadden voorzien dat het CTO bijna de hele wedstrijd in een zone zou blijven staan, maar in de eerste helft voerden we ons game plan niet goed uit en bovendien misten we ongelooflijk veel open kansen. In het derde kwart worden we dan weer wat scherper, maar in de vierde periode laten we ze dan toch weer in de wedstrijd komen. Wat mij betreft geen wedstrijd om tevreden op terug te kijken, maar uiteindelijk hebben we gedaan waarvoor we gekomen zijn: winnen.”

Loon Lions begint aanvallend niet scherp aan de wedstrijd. Verdedigend worden er veel turnovers afgedwongen, maar niet verzilverd, omdat er veel kansen worden gemist. Halverwege het eerste kwart zet Laura Westerik met een driepunter het CTO op een voorsprong van 11-3. Hert eerste kwart eindigt in een stand van 14-9 in het voordeel van het CTO.

Ook het tweede kwart speelt Loon Lions niet goed. Opvallend is dat de 16-jarige Denise Bloemkolk het Landsmeerse team in de race houdt door drie driepunters raak te mikken. Aan het eind van de periode raken de Lions in foutenlast (4-13 in de eerste helft) en het CTO kan vanaf de vrije worplijn zijn voorsprong bestendigen. Het grootste verschil van de wedstrijd komt op het bord te staan bij een stand van 34-21. Sharon Beld mikt dan vlak voor rust nog een driepunter binnen, waardoor de schade met rust beperkt blijft tot 10 punten: 34-24.

In de kleedkamer doet Laki Lakner dan iets waardoor Loon Lions in de derde periode een stuk scherper is. Met een press dwingen de Lions veel balverlies af. Na een nieuwe achterstand van 13 punten (38-25) brengt een 1-16 run Loon Lions op een 39-41 voorsprong. Sharon Beld heeft daarin met 7 punten een belangrijk aandeel.

Kim Hartman zet aan het eind van de derde periode met een driepunter 44-53 op het bord.

Molly McDowell, 11 punten

De wedstrijd blijkt dan echter nog niet gespeeld. De Lions zetten hun press dan even in de ijskast, waardoor het CTO de gelegenheid krijgt weer in de wedstrijd te komen. Esther Fokke brengt met twee opeenvolgende driepunters haar team op 57-60. Met nog twee minuten op de klok maakt Janis Ndiba gelijk, 60-60.

Molly McDowell maakt dan met een korte jumper 62-62, waarna twee time-outs volgen. Met nog 14 seconden te spelen scoort Emese Hof uit een rebound vervolgens 62-62.

De laatste aanval is dan voor de Lions. Met een drive langs de achterlijn scoort Sharon Beld dan de game winner. Met nog 2.4 seconden op de klok volgt er nog een time-out van het CTO, maar de laatste aanval van het talententeam leidt niet meer tot een vruchtbaar resultaat.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.