CP3 by Basketball Totaal

Lions blijft ongeslagen in eredivisie dames

Loon Lions heeft ook haar tweede wedstrijd in de prille competitie in winst weten om te zetten. Na een spannende slotfase werd Dozy Den Helder opzij gezet met 70-62.

Het vernieuwde Den Helder lijkt een stap verder te zijn dan afgelopen seizoen en speelde brutaal mee in Landsmeer. De ervaring van de thuisploeg gaf aan het einde net de doorslag.

Het was Den Helder, die vanavond de eerste wedstrijd van het seizoen speelde en kwam gretig en sterk uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond het 1-10 voor de bezoekers en moest Lakner geïrriteerd in een time-out duiken. En dat sorteerde effect, want de ploeg ging direct sneller spelen. Beau Baars schoot met een driepunter 8-12 binnen en Tjinga moest ook aan de noodrem trekken. Toch was de trein van Lions rijdende, want een 7-0 run zorgde toch voor de achterstand na de eerste periode 15-12.

Dit verschil bleef staan tot aan de rust (26-23). In de tweede periode was er weinig te genieten voor het publiek, want er werd veel gemist. Den Helder kwam wederom scherp uit de kleedkamer en binnen enkele minuten was het 2-9 voor Den Helder en werd de voorsprong weer gepakt. Sharon Beld zorgde voor de aansluiting in haar thuisdebuut. Daarna was Den Helder even het spoor bijster en profiteerde Lions optimaal en kwam het ruim voor 49-40 en leek het erop en erover te zijn.

Maar Den Helder bleef knokken en hield Lions in het zicht. Het werd 49-45 bij het ingaan van de vierde periode. Daarna liep het verschil snel op naar tien punten en kwam Den Helder nog even op 66-60, maar dichterbij kwam het niet. Kim Hartman deed de wedstrijd definitief op slot met een score en vrije worpen. De eindstand was 70-62.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.