CP3 by Basketball Totaal

Lions blameren zich tegen CTO

Veel supporters vonden het een beschamende en ongekende vertoning: Loon Lions dat met 20 punten verschil verliest van het CTO. In eigen huis kregen de Lions een 62-82 pak slaag van het talententeam en verloren hun koppositie in de Vrouwen Basketball League.

Wie coach Laki Lakner ook in het veld zette: hij kreeg zijn team niet aan de gang. De enige die zich aan de malaise wist te onttrekken was aanvoerder Molly McDowell, die vocht voor wat ze waard was en 23 punten scoorde. Fieke Ligthart en Kim Hartman waren de andere Lions in de dubbele cijfers met respectievelijk 12 en 10 punten.

Bij het CTO was Laura Westrik de meest produktieve speelster met 22 punten. Het Amsterdamse talenteam speelde gedreven en overtroefde de Lions vooral onder de basket. Opvallend was het geringe aantal aanvalsrebounds dat de thuisploeg wist te pakken, terwijl het CTO voor zichzelf wél veel tweede en derde kansen wist te creëren.

sharon600

In het eerste kwart was er nog weinig aan de hand voor Laki Lakner en zijn team. Vooral Fieke Ligthart was trefzeker en de eerste periode eindigde in een 19-13 Landsmeerse voorsprong.

Tijdens de tweede periode kroop het CTO dichterbij en in de achtste minuut zette Janis Ndiba haar team voor het eerst op voorsprong: 30-31. De rust brak aan bij een stand van 34-37.

In het derde kwart kwamen de Lions dankzij Molly McDowell nog even voor te staan, 42-41, waarna het een tijdje lang min of meer gelijk op ging. De periode werd afgesloten bij een stand van 51-53.

Toen Laki Lakner in het vierde kwart sinds lange tijd zijn basisspeelsters weer allemaal tegelijk in het veld zette, ging iedereen er eens goed voor zitten op de Landsmeerse tribune, maar het liep uit op een deceptie. Esther Fokke en Laura Westrik lieten elk twee driepunters aantekenen voor het CTO terwijl de Lions opzichtig aan het stuntelen sloegen. Binnen de korte keren liep de achterstand op tot in de dubbele cijfers. De wedstrijd eindigde met een 2-10 Amsterdamse run.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.