CP3 by Basketball Totaal

Lions behoudt thuisvoordeel in playoffs

MyrtheLoon Lions is er zaterdagavond in geslaagd de beste uitgangspositie voor de play-offs te bemachtigen. De Lions spelen zowel de halve-finaleserie als de finaleserie het maximale aantal thuiswedstrijden.
Het doel is dus gehaald, maar een oppermachtige vertoning was het niet bepaald, zaterdagavond in Bemmel.

Loon Lions kon het zich veroorloven om met 22 punten te verliezen en bleef krap aan de goede kant van de score. Concurrent Lekdetec won met 63-49 in een weinig hoogstaande wedstrijd.
In Rotterdam zegevierde het CTO met 68-91 over Lintex Binnenland en eindigt daardoor de op de derde plaats. Loon Lions speelt de halve finale dus tegen de aloude rivaal uit Rotterdam, Binnenland, die op de vierde plek eindigde.
Molly McDowell zat nog steeds geblesseerd op de bank in Bemmel. Sharon Beld was met 11 punten (en 8 rebounds) de enige Lion in de dubbele cijfers. Randell van der Lee bevestigde met 8 punten weer een stukje verder te zijn gekomen op de weg terug.
Bij Lekdetec was Karin Kuijt de meest productieve speelster met 23 punten. Lisanne de Jonge scoorde er 12.
De start was niet slecht voor Loon Lions. Terwijl bij Lekdetec zowat geen enkel schot doel trof, schoten de Lions 6 keer raak uit 10 pogingen en wonnen het kwart met 12-19, mede dankzij 7 punten van Sharon Beld.
Het tweede kwart opende Lekdetec met een 9-3 run en kwam op 21-23. De rust brak aan bij een stand van 28-32 in het voordeel van de Lions.
Ook in de derde periode wist Loon Lions nog een voorsprong te behouden, zij het een minimale. Aan beide zijden werd veel gemist (Loon Lions schoot 18% uit het veld!), maar Lekdetec wist vanaf de vrije-worplijn weer wat dichterbij te kruipen: 38-39 na het kwart.
Het verschil werd in de laatste periode gemaakt. Terwijl de Lions ver beneden hun gebruikelijke niveau bleven spelen, veerde de thuisploeg op. Twee scores van Lisanne de Jonge en een driepunter van Jacobine Klerx bracht Lekdetec op een 45-39 voorsprong. Een 12-0 Bemmelse run bracht de stand met nog krap zes minuten te spelen op 50-39. Daarna kwam de Landsmeerse productie weer een beetje op gang, maar het was te weinig en te laat.
De play-offs beginnen met twee thuiswedstrijden voor de Lions tegen Binnenland op 1 april en 4 april. De best-of-5 serie gaat dan verder met twee wedstrijden in Rotterdam op 8 april en 11 april en eindigt indien nodig in Landsmeer op 15 april.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.