CP3 by Basketball Totaal

Lintex op herhaling: Bekerwinst tegen Lekdetec

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Carla de Liefde trofee 2015 is  opnieuw gewonnen door   Lintex Binnenland. In Wijchen won de ploeg van coach Joost van Rangelrooij  voor een vol Arcus de finale van Lekdetec.

 

Zoals het een bekerfinale betaamde waren de eerste aanvallen even ‘jitterisch’ voordat Jill Bettonvil namens de thuisploeg de eerste score wist aan te laten tekenen.  Het antwoord kwam van ,arlous Nieuwveen vanaf de vrije worplijn. Selby en weer Nieuwveen maakten er 2-6 van voordat weer Bettonvil Gelderse punten liet aanteken. Shay Selfby met een driepunter vanuit de hoek zorgde voor 4-9waarna Karin Kuijt onhoudbaar naar binnen ging voor een score waarna Selby al mocht gaan zitten met de tweede fout. Binnenland bleef raakschieten, liep naar 6-14 waarna het weer Bettonvil was die scoorde voor de thuisploeg. De sterke start van Bettonvil hield de Gelderlanders in de start van de wedstrijd. Lintex liep uit naar 11-18 waarna in de buzzer van het eerste kwart Lisa Schoen de 13-18 liet aantekenen.

In de tweede periode bracht Jacobine Klerx de Gelderlanders na twee minuten op de eerste voorsprong: 19-18. De Bemmelse ploeg kreeg kansen om verder uit te lopen, maar de punten bleken duur in de tweede periode. Yordi Kathmann liet na iets meer dan drie minuten een regenboog los voor 22-18 waarna het devies voor coach van Rangelrooij : timeout was. Hoewel zijn ploeg daarna weer naast de Lekdeteccers kwam, was van Rangelrooij niet content, en bij 22-22 was het wederom even stil in Arcus.  De Barendrechters, met SHay Selby aan het kanon liepen daarop vijf punten uit, en gingen rusten met 29-34.

Het derde kwart begon met Nieuwveen en Klerkx die buckets uitwisselden waarna Binnenland langzaam weg leek te lopen naar 31-41 op twee vrije worpen van Marlous Nieuwveen op 6.47 van het einde van het kwart. Kris Biesters verzorgde even een opleving voor de Gelderlanders met een driepunter waarna Zera Butter met een jumpertje het verschil voor het eerst in dubbele cijfers bracht: 34-45. Een ‘Voreintscheidung’?? Nee, want Lekdetec vocht zich knap terug! Via vrije worpen van Lisanne de Jonge en Karin Kuijt sloop er ineens weer leven in de ploeg en met drie minuten te gaan was er weer van alles mogelijk: 43-49. Een toverbal van Karin Kuijt later waar Magic Johnson zelfs van zou zijn geschrokken in zijn tijd maakte het 45-49 waarna Selbey met een driepunter antwoordde: 45-52. Die kreeg de aanval erop echter haar vierde fout, waarna Lisanne de Jonge vanaf de vrije worplijn de dubbele cijfers bereikte bij 47-52. Met minder dan een minuut te gaan schoot Jill Bettonvil een driepunter raak  voor 51-52 die Arcus in vlam zette.

Een waar pandemonium diende zich aan! Binnenland ontsnapte naar 51-56 maar ia Lisanne de Jonge sloot Lekdetec weer aan bij 55-56. Een door de thuisploeg niet begrepen aanvallende fout van diezelfde de Jonge zorgde voor een technische fout van de bank van Lekdetec waarna Butter het kadotje omzette naar 55-57.  Een buzzerbeating Butterdrietje met vier minuten te gaan zette de 56-61 op het bord, en toen Butter daarna een score met bonus pakte was het gat ineens weer groot: 56-64 op slechts 3.36 van de laatste buzzer. Een lange aanval van Binnenland verder scoorde van den Adel een driepunter voor een gat van elf punten.  Het was de nail on the coffin, want Lekdetec kreeg het gat niet meer dicht. Lintex verdedigde slimmer en speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.