CP3 by Basketball Totaal

Lintex-Binnenland/Rotterdam weer ruim langs Amazone

De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben in de Vrouwen Basketball League de uitwedstrijd tegen Amazone Utrecht Basketball met ruime winst afgesloten. Na een slordige openingsfase waarin de thuisploeg scherp begon nam Lintex-Binnenland/Rotterdam in het tweede kwart afstand en had bij rust al een voordelige marge van 10 punten (31-41). Na rust kon Amazone nog even aanhaken maar daarna kon de ploeg van coach Joost van Rangelrooy toch nog flink weglopen en uiteindelijk met 65-91 de zege mee naar huis nemen. Topscorer bij Lintex-Binnenland/Rotterdam was Zera Butter die 30 punten liet optekenen. De voor Lintex-Binnenland/Rotterdam debuterende Amerikaanse Tae’lor Purdy liet met 29 punten en 10 rebounds direct een double-double noteren. Ook Rianne de Roos kwam met 12 punten en 14 rebounds op een flinke double-double uit.

 

Lintex-Binnenland/Rotterdam start niet goed in Utrecht tegen Amazone. De thuisploeg is scherper en gretiger en weet in eerste instantie de leiding te nemen. Lintex-Binnenland/Rotterdam leidt te veel balverlies daar waar de thuisploeg dankbaar alle ruimte benut en dan ook verdient na kwart één met 20-18 de voorsprong heeft.

In het tweede kwart is Lintex-Binnenland/Rotterdam wel bij de les. Onder leiding van een meer dan goed debuterende Tae’lor Purdy, Zera Butter en Rianne de Roos worden de bordjes snel verhangen en is het al snel 22-41. Lintex-Binnenland/Rotterdam vervalt dan echter in dezelfde fouten als in het eerste kwart waardoor Amazone het verschil bij rust toch kan terugbrengen tot 31-41.

Na rust dringt de thuisploeg via de premie spelende Roos Hof (27 punten) nog even aan 35-44, maar als Zera Butter het vizier ook op scherp heeft gezet loopt Lintex-Binnenland/Rotterdam weer uit naar een voorsprong van 17 punten na het derde kwart (48-65).

Lintex-Binnenland/Rotterdam heerst inmiddels met Rianne de Roos, Marlous Nieuwveen en Tae’lor Purdy in de rebound en mede hierdoor loopt het verschil in het laatste kwart snel verder op, waarbij de ploeg van Joost van Rangelrooy bij vlagen prima combinatiespel laat zien. De pijp bij Amazone is inmiddels bijna helemaal leeg en uiteindelijk gaat de winst met 65-91 naar Lintex-Binnenland/Rotterdam dat hiermee weer de derde plek op de ranglijst in bezit neemt.

 

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Zera Butter 30, Tae’lor Purdy 29 (+ 10 rebounds, 5 steals), Rianne de Roos 12 (+ 14 rebounds), Corine Manuputty 8, Michelle de Graaf 6, Marlous Nieuwveen 4 (+ 9 rebounds), Lisa van den Adel 2.

 

Aankomende donderdag 27 november speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam om 21.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam tegen Dozy Den Helder.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.